hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  5 lucruri si cifre pe care probabil nu le stiati despre internet

5 lucruri si cifre pe care probabil nu le stiati despre internet

calendar_month 22 Nov 2012, 12:00
Daca intrebati pe cineva ce este internetul, ori va pufni in ras, ori va va da un raspuns dupa dictionar, tehnic si fara niciun farmec. Cate lucruri stim astazi despre internet cu adevarat si cate lucruri ne scapa?
1. Cum creste netul?
Unii experti afirma ca internetul creste zilnic cu un exabyte de date. Exabyte-ul este echivalentul a 250 de milioane de DVD-uri.
Dupa Exabite vine Zettabyte-ul care inseamna o mie de exabytes. Ca sa va faceti o idee mai clara despre volumul de date, in 2011 niciun centru de date de oriunde din lume nu putea gazdui singur un zettabyte de informatie.

2. Cine este "regele" internetului azi?
Probabil ca aveti o banuiala. Facebook este compania care in septembrie anul acesta a atins un miliard de utilizatori. Cat de activi sunt ei? Ei bine, daca una din cinci pagini vizitate este Facebook, inseamna ca reteaua sociala este cu adevarat un monstru al online-ului.
Facebook a stocat pana acum aproximativ 220 de miliarde de fotografii, iar cifra creste.

3. Ce cauta oamenii cand folosesc internetul pe smartphone?
Tendinta de mobilitate din ce in ce mai mare a adus internetul pe device-urile inteligente - smartphone-uri, tablete etc. - Ce cauta oamenii pe internet atunci cand folosesc telefonul mobil? 52% (in SUA), cauta informatii despre sanatate. Si in Romania (in 2011, cel putin) internautii cauta informatii despre medicina, dupa cum arata informatiile trafic.ro. Urmeaza, desigur, retelele de socializare.

4. Internetul, un fel de Casa de Economii?
Nu stim care este gradul exact de utilizare a internetului pentru platile online, dar in alte locuri, tehnologia achitarii facturilor si efectuarii cumparaturilor prin internet a crescut foarte mult.
Astazi, in SUA se vorbeste despre economii per familie de peste 8000 de dolari pe an. Internetul va scuteste de drumuri si cheltuielile aferente (ca sa nu mai vorbim despre birocratie si spaga)

5. Ce-i mult (online) strica!
La frecventa cu care apar studiile despre orice si la cat de inexacte par a fi aceste studii nici nu stim ce sa mai credem. Prea mult online afecteaza creierul. Cercetatorii suedezi spun ca da si ca mai mult timp consumat pe internet inseamna mai mult stres dar si depresii.

Sursa: Business Insider 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?