5 elemente decorative pentru baie: functionalitate si design
3/35474
calendar_month 08 Nov 2023, 10:35


Transformarea baii intr-un spatiu care sa imbine functionalitatea si designul intr-un mod cat mai placut poate parea o sarcina dificila. Cu toate acestea, tot ce este nevoie este un plus de creativitate si suficienta determinare, intrucat exista numeroase modalitati simple si accesibile de a personaliza baia cu ajutorul unor elemente decorative potrivite.

In cele ce urmeaza, vei putea explora 5 astfel de idei pentru a putea face din baia ta un loc in care nu doar iti vei regasi toate cele necesare, ci si spatiul potrivit personalitatii tale. 

1. Tablouri și postere

Tablourile și posterele nu sunt elemente ce aparțin doar dormitoarelor și saloanelor de zi. Alegând teme marine, inspirate din natură sau abstracte, aceste elemente decorative pot completa perfect decorul unei băi.

Pentru a putea crea un ambient plăcut, alege cadre care să se potrivească paletei de culori din baie și amplasează aceste elemente deasupra toaletei, a chiuvetei sau în spațiile libere de pe perete unde simți că ar putea primi un plus de culoare și stil.

Astfel, fie că este vorba de o renovare baie sau pur și simplu o redecorare a acesteia, nu doar că vei echilibra încăperea din punct de vedere cromatic, ci vei aduce și un plus de personalitate și viață într-un spațiu care, în mod normal, nu iese în evidență.

2. Covoare de baie stilizate

Pentru a adăuga și mai multă funcționalitate și culoare băii, înlocuiește obișnuitele covorașe monocromatice, dreptunghiulare sau rotunde cu unele inedite, cu forme diverse și modele florale sau în degradeuri de culori.

Așezate strategic în zona dușului, chiuvetei și/sau toaletei, noile covoare vor da, cu siguranță, un plus de culoare și vor absorbi în mod eficient surplusul de apă. Asigură-te, însă, că formele covorașelor se potrivesc ambianței camerei.

3. Organizatoare

Organizatoarele sunt elemente extrem de utile pentru o depozitare minimalistă a produselor de îngrijire, uscătorului de păr, prosoapelor sau altor articole de toaletă.

În locul celor comune, alege piese cu design aparte, din răchită sau metal, de culori neutre, ce se pot îmbina cu restul petelor de culoare din baie. Așezate strategic pe rafturi, poziționate în sertare sau agățate de pereți, organizatoarele sunt nelipsite din orice baie ordonată.

4. Plante naturale sau artificiale

Plantele naturale vor face din baia ta un loc viu și, totodată, vor echilibra umiditatea aerului. Cel mai bine, alege specii rezistente la umiditate, precum ferigi, iederă sau orhidee. Expune-le în ghivece simple sau colorate, așezate sau suspendate.

Dacă nu te consideri un îngrijitor adevărat al plantelor sau ești mult timp plecat de acasă, poți opta pentru plante artificiale, utile strict pentru aspectul decorativ.

5. Oglinzi cu forme inedite

Înlocuiește oglinda simplă, clasică, de baie, cu una cu o ramă ornamentală deosebită sau cu un contur mai interesant (rotund, cu ramă de lemn sau din metal, în stil industrial).Poți opta și pentru un ansamblu format din mai multe oglinzi mai mici, care să reflecte și să mărească vizual spațiul de care dispui. Este de preferat să le amplasezi strategic pentru a obține un efect cât mai interesant.

În concluzie, decorarea băii nu trebuie să fie o sarcină dificilă, ci un proiect de care să îți fie drag. Tablourile și posterele, covorașele decorative, organizatoarele strategice, plantele naturale sau artificiale și oglinzile inedite te vor ajuta să creezi o atmosferă unică și vor transforma baia ta într-un spațiu primitor.

sursa foto:Shutterstock