5 destinatii langa Milano
7/7298
calendar_month 22 Apr 2020, 11:31
Orasul Milano, este unul dintre cele mai frumoase din Europa cuprinzand o lunga lista de obiective turistice. Insa pentru cei care vor sa viziteze imprejurimile am pregtit o lista cu top orase, prezente de altfel pe harta Milano, pentru a vizualiza pozitia lor fata de locul in care va aflati.

Verona

Pentru iubitorii operei celebre Romeo si Julieta, Verona este cu atat mai mult decat decorul unei romantice renascentiste. Se mandreste cu minuni arhitecturale deosebite, cum ar fi cetatea Castelvecchio, gradina italiana Giardino Giusti (un favorit al lui Mozart si Goethe), arena secolului II si Piazza delle Erbe, cu primaria (completa cu un turn, Torre dei Lamberti), capodopera sa baroca Palazzo Maffei si fantana sa baroca, a carei statuie numita Madonna Verona dateaza din secolul al IV.

Lacul Garda

Lacul Garda este cel mai mare si curat dintre lacurile locale, iar apa sa cristalina te va face sa uiti de faptul ca nu te afli de fapt pe o plaja retrasa din Sardinia.
Cu toate acestea, Lacul Garda nu este doar pentru mersul pe plaja. In jurul lacului se afla orase fermecatoare, cum ar fi Bardolino, cu cele doua biserici romane, Sirmione, care adaposteste bai termale romane extraordinare dedicate poetului Catullus si Riviera Gardone, cu gradinile si vile deasupra.

Bologna

Bologna este leaganul invatamantului superior european, acasa la prima universitate din Europa (Universitatea din Bologna a fost infiintata in 1088). Orasul este cunoscut si sub denumirea de "cea grasa" datorita traditiei culinare bogate si elaborate, asa ca asigurati-va ca va puteti bucura de una (sau doua) mese.

Orasul Varese

Situat la 50 de kilometri nord de Milano, Varese este cunoscut sub numele de "Garden City", avand in vedere multitudinea de parcuri si gradini publice care impodobeste peisajul urban.
Acest lucru, impreuna cu o reprezentare robusta a lucrarilor Art Nouveau si a vilelor din secolul al XVIII-lea, ofera orasului o senzatie rurala.
In cazul in care vizitarea obiectivelor turistice nu se afla in meniu, va puteti bucura de cumparaturi. Baseblu are o selectie vasta de branduri de moda importante.

Pavia

Acest oras pitoresc din sud-vestul Lombardiei a fost o garnizoana militara din timpul imperiului roman si un sediu strategic al puterii in timpul perioadelor medievale turbulente. Cu toate acestea, ceea ce este cunoscut in prezent pentru Universitatea din Pavia, considerata una dintre cele mai bune din Italia, care numara printre studentii care au absolvit: Christopher Columb si Alessandro Volta.