5 ACTIVITATI distractive de facut in casa cu copiii cand ploua afara
3/36762
calendar_month 23 Mai 2024, 16:13


Este cunoscut faptul ca vremea este cea care dicteaza în mare masura cum ne simtim si ce activitati se pot desfasura afara cu cei mici. Parintii au o misiune dificila pe timp de ploaie sau vreme rea, cand se presupune ca pruncul ar trebui sa se… distreze.

Pornind de la aceasta idee, te invitam sa citesti randurile urmatoare si sa gasesti inspiratie pentru zilele în care trebuie sa stai în casa cu cel mic, dar sa va simtiti bine împreuna.

Iata cum sa petreci frumos timpul cu micutul tau cand afara se aduna norii de furtuna

Teatru de papusi

Teatrul de papusi si povestile inventate sau cunoscute vor fi mereu pe placul copiilor. Faptul ca pot fi stimulati este un lucru minunat, mai ales la varsta la care imaginatia si creativitatea încep sa se dezvolte. De altfel, nu e musai sa fii un povestitor exceptional, este suficient sa creezi istorioare inspirate din realitate si sa folosesti plusurile din cutia cu jucarii.

Decupaje

O activitate draguta si care va captiva atentia pruncului tau cand nu se poate iesi afara la joaca este legata de decupaje. Cu cateva reviste si coli colorate de hartie puteti crea o noua lume, plina de povesti. Aici te vor ajuta creioanele pentru a contura cateva animale, poate niste flori si chiar forme geometrice. si împreuna le puteti decupa cu foarfeca si încropi o carte cu istorioare.

Jucarii interactive pentru cei mici

Cand vremea de afara dicteaza distractia în casa cu cei mici, parintii trebuie sa fie destul de inventivi si cu resurse la îndemana. Jucariile interactive pot fi o alternativa excelenta în acest caz, mai ales pentru micutii care adora sa fie în preajma mamei în fiecare clipa. Figurinele muzicale, caruselele colorate si cuburile senzoriale sunt jucarii interactive pentru copii pe care le poti gasi pe Babymatters.ro în variate modele.

Ora de lectura


Atunci cand zilele ploioase si reci nu permit joaca în aer liber, parintii trebuie sa fie originali si inventivi în egala masura. O activitate frumoasa si care ar putea sa starneasca interesul este chiar lecturarea unor carti. Totul se poate petrece într-un cadru aparte, poate chiar într-un cort improvizat, cu ascultatori de seama: papusile preferate. Cu pruncul în brate puteti petrece momente deosebite si va puteti bucura de cartile minunate împreuna.

Îndeletniciri prin casa

Cine a spus ca îndeletnicirile cu cel mic nu pot fi distractive si în casa. Daca vremea dicteaza ploi si vant, atunci e recomandat sa treceti la… treaba. Activitatile cu parintii la bucatarie sunt interesante pentru copiii curiosi. De altfel si masina de spalat atrage atentia micutilor cand se scot rufele de la spalat, asa ca, poti începe joaca, dansa si canta cu pruncul tau si rufele din lighean.

Asadar, acestea sunt 5 activitati dragute pe care sa le faci cu pruncul tau cand vremea de afara nu permite joaca în aer liber. Este important sa improvizezi si sa aduci mereu ceva nou care sa îi starneasca atentia si sa îl faca sa rada.Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?