4 tipuri de afaceri care au nevoie de servicii seo pentru cresterea in Google
7/7943
calendar_month 18 Feb 2022, 07:34
Majoritatea afacerilor si-au schimbat prioritatile de promovare din offline în mediul online. Pe lânga reclamele de tip Ads, orice site are nevoie sa fie indexat si optimizat pentru a genera trafic organic (venit din Google).
Optimizarea site-ului pentru generarea traficului organic are un rol important si poate genera conversii mai mari decât reclamele. Cei care vin din motorul de cautare de regula sunt interesati de serviciile/produsele pe care le oferi. Orice agentie seopropune optimizarea site-ului atât on-page cât si off-page pentru cresterea naturala în motoarele de cautare.
Tipuri de afaceri care pot avea mult de câstigat de pe urma optimizarii în Google:
Afaceri tip software
În România, firmele de software se dezvolta spectaculos de la an la an. Pentru acest tip de servicii oferite online, în mare parte, oamenii cauta de cele mai multe ori în Google. Sunt afaceri scalabile pentru care optimizarea seo are cel mai important rol. Este unul din domeniile în care utilizatorii au mai multa încredere în recomandarile motorului de cautare decât reclamele afisate pe diverse site-uri.
Afaceri tip horeca
Si site-urile care doar ofera informatii despre serviciile prestate au nevoie de optimizare seo. Aceasta optimizare e importanta la nivel local, atunci când oamenii cauta cel mai bun restaurant, un loc unde se pot distra sau unde pot degusta cea mai buna pizza din oras.
Afaceri de servicii funerare
Este o nisa foarte competitiva pentru care concurenta investeste foarte mult în reclame si în optimizare seo. De aceea este important sa ai în vedere realizarea unui plan de promovare pentru a putea genera trafic organic. Acest tip de afaceri de nisa sunt adresate unui public foarte specific. Asadar, un site bine optimizat îti poate aduce mai multi clienti fata de promovarea offline.
Afaceri de servicii medicale
Cei care activeaza în aceasta nisa au un mare avantaj fata de alte domenii. Concurenta se poate reduce mai usor. De asemenea reprezinta afaceri locale asa ca feedback-ul clientilor este important în procesul de promovare. Cine cauta un doctor în Bucuresti, va dori sa mearga în acelasi oras, nu mai departe. Astfel ca este un domeniu cu potential mare daca alegi servicii seo de calitate.
Pe lânga aceste nise locale, sunt sute de alte domenii ce se pot optimiza în motoarele de cautare. Este important sa întelegi ca orice nisa poate fi explorata prin seo, de la site de prezentare pâna la sex shop sau alte modele de afaceri.
Tine cont de faptul ca vizitatorii veniti direct din Google (trafic organic) sunt cei mai buni potentiali clienti.