4 sfaturi SEO care ajuta afacerile mici sa gaseasca mai multi clienti
8/8252
calendar_month 13 Oct 2022, 10:32
Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) este vitala pentru a fi gasit de utilizatorii care au nevoie de produsele sau de serviciile tale, mai ales daca ai o afacere mica. Doar asa poti avea o prezenta online competitiva, trafic catre site-ul tau si vanzarile pe care le doresti.
Este esential sa ai un site bine realizat, responsive, cu viteza mare de incarcare, usor de folosit, atragator si cu un continut interesant. Pe scurt, ai nevoie de un site atractiv si de aplicarea strategiilorSEO pentru afaceri mici. Iata 4 dintre acestea:
Fa un studiu aprofundat pentru cuvintele cheie potrivite
Degeaba ai un site perfect, daca nu este gasit de utilizatori atunci cand fac diverse cautari pe Google. Primul pas pentru a avea un site eficient pentru o afacere mica este sa faci un studiu aprofundat pentru a gasi cuvintele cheie si expresiile din nisa ta de activitate cel mai des folosite de utilizatori.
Gaseste cel putin 20 dintre acestea si foloseste-le pentru a crea continutul din paginile siteului, adresa URL, titlurile, descrieri si metadate. Nu uita ca scrii text pentru utilizatori si nu pentru Google, asa ca foloseste cuvintele cheie in mod echilibrat si introdu-le in text cat mai firesc. Continutul paginilor website-ului tau trebuie sa fie cat mai atractiv, dar si cat mai usor de citit si de inteles.
Creaza backlinkuri valoroase
Cu cat vei obtine mai multe linkuri de la website-uri valoroase catre site-ul tau, cu atat vei fi mai bine clasat in rezultatele motoarelor de cautare. Fa parteneriate si schimburi de link-uri cu website-urile din acelasi domeniu de activitate ca si tine si concentreaza-te pe calitatea acestora si nu pe cantitate. Retine ca nu te vor ajuta prea mult zecile de link-uri obtinute de la bloguri obscure si ca ai nevoie de cele de la website-urile cu autoritate in domeniu.
Publica regulat continut de calitate
Motoarele de cautare ajuta utilizatorii sa gaseasca raspunsurile la intrebarile lor. De aceea, o strategie eficienta pentru a obtine cat mai mult trafic organic este sa publici regulat continut atragator, interesant si de calitate. Ai nevoie de articole bine redactate, relevante cu imagini si videouri care ofera informatii valoroase. O strategie eficienta de publicare de continut nou in mod regulat te poate face lider in domeniul tau de activitate si va creste considerabil autoritatea website-ului tau.
Asigura-te ca website-ul tau este responsive, usor de utilizat si se incarca repede
Cea mai buna strategie pentru a obtine un website intuitiv si usor de utilizat este sa te pui in locul utilizatorilor. Asigura-te ca navigarea este facila, ca ei pot gasi usor informatiile de care ar putea avea nevoie si ca este clar ce au de facut. Foloseste titlurile si headingurile pentru a creste lizibilitatea continutului si plaseaza in mod adecvat cuvintele cheie.
Viteza de incarcare a paginilor trebuie sa fie sub 3 secunde. Orice secunda in plus poate determina utilizatorul sa abandoneze website-ul tau si te va declasa in rezultatele motoarelor de cautare.
De asemenea, este vital sa te asiguri ca ai un website optimizat pentru diverse dispozitive mobile. Mai bine de jumatate dintre utilizatori folosesc acum smartphone-ul pentru a naviga pe internet, iar motoarele de cautare penalizeaza website-urile care nu sunt afisate bine.