4 sfaturi pentru iluminatul interior intr-o cafenea
8/8345
calendar_month 21 Dec 2022, 10:25

O cafenea va fi un business de succes daca va indeplini doua mari conditii: calitatea produselor si ambientul placut. Cei mai multi oameni asociaza cafeaua cu relaxarea si socializarea si vor fi atrasi instinctiv de locurile in care, pe langa produsele bune, vor gasi si o atmosfera placuta. Iar iluminatul joaca un rol esential in aceasta poveste.

Iata ce trebuie sa stii despre iluminatul interior intr-o cafenea:

Ce corpuri de iluminat alegi pentru o cafenea

Bineinteles, felul in care este amenajata cafeneaua este decisiv si designul va crea o identitate a spatiului. Insa toate detaliile trebuie puse in evidenta cu luminile potrivite. Si tot luminile vor contribui la ambientul de relaxare pe care il cauta clientii intr-o cafenea. Aceste obiective sunt atinse daca in zona de servire vor fi folosite diverse corpuri de iluminat, iar aceste optiuni sunt de luat in calcul.
Astfel, chiar daca o cafenea este genul de local frecventat in general in timpul zilei, va trebui sa iei in calcul ca in decursul anului vei avea destul de multe zile fara soare, intunecate, care, de fapt, vor fi cele in care oamenii au nevoie de cafea mai mult ca oricand. Deci, pentru aceste zile ai nevoie de corpuri de lumina care sa asigure iluminatul general. Corpurile de iluminat liniar cu LED sunt o solutie.
De asemenea, cafeneaua este genul de loc in care o parte dintre noi isi pot petrece chiar si cateva ore pe zi citind sau chiar lucrand si din acest motiv ar fi ideal daca in cafenea ar fi cate o sursa de lumina pe fiecare masa.
Luminile accent intr-o cafenea pot fi utilizate pentru a pune in valoare o anumita caracteristica de design si meniul.

Iluminat ambiental

Este cel care distribuie uniform o cantitate de lumina suficient de discreta pentru a crea un ambient placut si relaxant si va fi realizat prin utilizarea unor corpuri care directioneaza fluxul luminos spre tavan sau perete.

Zona de preparare a cafelei

Pentru cei mai multi iubitori de cafea, prepararea este un adevarat ritual, astfel ca multi clienti dintr-o cafenea isi vor dori sa urmareasca acest proces. Prin urmare, zona de preparare trebuie sa fie foarte bine iluminata, iar corpurile LED pe sina sunt foarte eficiente si, in plus, au o estetica deosebita, potrivita acestui gen de local.

Apeleaza la solutii eficiente

Pentru ca, pana la urma, este vorba de un business cu care vrei sa ai succes, ar fi ideal sa colaborezi cu specialisti in domeniu pentru rezolvarea problemei iluminatului, care iti pot configura un sistem potrivit cu specificul locului, care sa se incadreze perfect in design. Da, este adevarat ca asta poate insemna o cheltuiala importanta, insa daca optezi pentru sisteme de iluminat cu LED, aceasta se va amortiza relativ repede. Consumul de energie electrica este mult mai mic cu aceste sisteme, iar factura va fi considerabil mai redusa. Apoi, durata de viata a unui bec cu LED este de aproximativ 50.000 de ore, ceea ce se poate traduce in 10 ani de functionare, potrivit Green City Times. La toate celelalte alternative vei avea nevoie sa inlocuiesti becuri destul de des, iar asta inseamna cheltuieli suplimentare.Foto: Unsplash