4 provocari majore ale managementului viitorului - ce solutii inteligente poti adopta
8/8337
calendar_month 16 Dec 2022, 10:36
Lumea este in continua schimbare, iar avansurile tehnologice si digitalizarea fac din ce in ce mai mult parte din viata noastra de zi cu zi si schimba modul in care ne raportam la cariere si profesii. Stilul nostru de viata este dinamic, iar activitatile repetitive, care ne ocupau in trecut atat de mult timp, sunt preluate de dispozitive inteligente, ceea ce ne determina sa ne adaptam din mers si sa ne regandim prioritatile. Aceste provocari se aplica tuturor, inclusiv managementului companiilor, indiferent de marimea acestora sau de industria in care activeaza.
Pentru ca o afacere sa aiba succes si sa fie sustenabila, este important ca cei care o conduc sa fie constienti de dinamica relatiilor profesionale si personale si de schimbarile unui mediu de lucru din ce in ce mai competitiv. De aceea, managementul viitorului trebuie sa aplice metode eficiente pentru a face fata acestor provocari, oferind in acelasi timp angajatilor conditiile necesare pentru a fi productivi si performanti.

Dinamica de pe piata muncii

Pentru managementul companiilor, intoarcerea la birou reprezinta o noua provocare - crearea unui nou stil de viata, flexibil, in interiorul parcurilor de business. Angajatorii au realizat faptul ca una dintre conditiile esentiale pentru ca angajatii sa fie motivati este de a le oferi conditii de lucru cat mai bune, in care sa se simta in siguranta si confortabili.
Dinamica de pe piata muncii a influentat si modul in care ne raportam la locul in care ne desfasuram activitatea. In acest nou context, spatiile de birouri moderne din parcurile de afaceri sunt inovatia de care mediul de business are nevoie pentru a se dezvolta sustenabil pentru a motiva angajatii.
Cladirile de birouri se aliniaza treptat la aceste necesitati, iar una dintre cele mai importante masuri este adoptarea unei certificari pentru sanatatea cladirii, precum IMMUNE Building Standard™, dezvoltata deantreprenorul Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property. Certificarea IMMUNE™ este un standard inovator, care asigura siguranta sanitara a spatiilor de birouri. Aceasta are la baza 135 de criterii, dispozitive, echipamente si facilitati. Implementarea acestei certificari de către managementul companiilor reprezinta un pas important pentru a se adapta la noile conditii de pe piata muncii si pentru a motiva angajatii sa revina la birou.

Echilibrul dintre viata personala si profesionala

In perioada pandemiei, angajatii si-au schimbat semnificativ modul in care se raporteaza la viata profesionala. Acestia s-au obișnuit cu confortul de acasa atunci cand lucreaza, asa ca birourile viitorului trebuie sa fie adaptate nu doar la nevoile lor practice, ci si la cele emotionale.
Tendinta actuala in cadrul companiilor este de reintoarcere la starea de fapt de dinainte de pandemie. In acest context, este important ca angajatorii sa puna la dispozitia angajatilor cele mai bune conditii de lucru, un mediu sigur, eficient, sustenabil si confortabil, ideal cat mai aproape de natura. Intoarcerea angajatilor la birou înseamna pentru companii și angajatori o noua provocare, și anume crearea unui nou stil de viata in interiorul parcurilor de business.
In acest context, YUNITY Park inseamna pentru companii si manageri stilul de viata al viitorului, dincolo de birou. YUNITY Park va beneficia de o zona de padure urbana, spatii speciale pentru evenimente si recreere, o terasa exterioara, spatii de co-living si co-working, un centru de conferinte cu o capacitate de 540 de locuri, o cafenea-restaurant de 190 de locuri si numeroase zone de recreere.Motivarea eficienta a angajatilor

Viata personala si cea profesionala s-au schimbat semnificativ in urma pandemiei, iar locul de munca s-a transformat in acest context dinamic. Pentru cei care revin complet sau partial la birou, este nevoie de un climat de lucru creativ, sigur și modern, in care sa se simta motivati sa contribuie la succesul companiei.
In prezent, exista o tendinta masiva de renuntare la modul in care ne raportam in trecut la locul de munca. „Marea demisie” este un fenomen global, in care angajatii realizeaza faptul ca viata personala este prioritara, iar un loc de munca trebuie sa ofere mai mult decat un salariu si alte beneficii materiale. Acestia isi doresc flexibilitate si mai mult timp pentru a face lucrurile care le aduc satisfactii personale.
Angajatorii au misiunea dificila de a le asigura cele mai bune conditii de lucru, un mediu sigur, eficient si confortabil. In timp, toate aceste masuri si beneficii contribuie nu doar la imaginea companiei, ci si la succesul acesteia, datorita productivitatii si loialitatii angajatilor. Acestia s-au obisnuit cu confortul propriei case atunci cand lucreaza, iar birourile viitorului trebuie sa ia in considerare toate nevoile lor.

Regandirea joburilor

Pentru o strategie eficienta pe termen lung a unui business, sustenabilitatea acestuia nu se refera doar la obtinerea de profit cu orice pret, ci si la includerea unor concepte de baza in modul in care se deruleaza activitatile de zi cu zi ale unei companii.
Investitiile in angajati sunt esentiale pentru a avea o companie de succes, care sa reziste pe piata si care sa se poata adapta la noile trenduri. De aceea, managerii viitorului sunt cei care inteleg aceste concepte si investesc in talente, asigura programe de pregatire si sustin dezvoltarea acestora la locul de munca. Oportunitatile in cariera sunt cele care motiveaza angajatii sa fie productivi si loiali.
Managerii moderni au in fata o multime de provocari pentru a asigura succesul companiilor in care activeaza. Exista insa metode eficiente pentru ca sa isi motiveze angajatii, prin oferirea de beneficii pentru starea lor de bine, flexibilitate si implinirea nevoilor emotionale.
Sursa foto: Shutterstock