hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  3 trucuri pentru a-ti creste doza de optimism

3 trucuri pentru a-ti creste doza de optimism

calendar_month 02 Mai 2023, 16:22
Este important in viata sa incerci sa vezi mereu partea plina a paharului. De ce? Pentru ca in acest fel nu te vei lasa negativitatea, necazurile sau tristetea sa te distraga de la lucrurile pe care ti le doresti cu adevarat. Foarte multe studii arata ca felul in care gandim poate avea un impact real in finalitatea unor evenimente din viata reala, ba chiar si in cazul unor diagnostice medicale. Felul in care ne antrenam mintea este esential pentru dezvoltarea personala, dar si pentru modul in care ne traim viata.
Ai nevoie de optimism pentru a putea depasi momentele mai putin frumoase ale vietii, dar si pentru a-ti contura visul unei vieti exact asa cum iti doresti.
Daca vrei sa lasi negativismul la o parte si sa nu mai lasi starile de tristete sau suparare sa te cuprinda, iata 3 trucuri pe care le poti incerca:

Gaseste un job care iti place

Ceea ce faci defineste nu numai castigurile financiare sau activitatea de zi cu zi, ci si felul in care va arata viata ta. De aceea, ceea ce lucrezi ar trebui sa te multumeasca si sa nu devina o povara.
Din fericire, in ziua de astazi exista o multime de job-uri pe care le poti practica fara studii de specialitate si care iti ofera beneficii extraordinare. Un bun exemplu este meseria de model de videochat. Daca ti-ar placea sa afli mai multe, alege studioul de videochat Rich Girls Studio pentru a descoperi mai multe despre aceasta meserie.
De asemenea, ar trebui sa stii ce anume iti doresti de la job-ul tau. Poti incepe prin a alcatui o mica lista cu lucrurile care te intereseaza cel mai mult la cariera ta. Poate fi vorba despre flexibilitatea programului, colectiv sau castigurile financiare, insa este esential sa stii ce prioritati ai cand iti alegi cariera.
Atunci cand lucrurile te multumesc in cariera, vei privi cu mai mult optimism fiecare zi.

Noteaza-ti lucrurile pentru care simti recunostinta

Poti folosi o agenda sau notitele din telefon pentru a scrie zilnic ori saptamanal lucrurile din viata ta pentru care simti recunostinta. In acest fel te vei incarca cu energie pozitiva si vei redescoperi ca merita sa privesti cu optimism spre viitor.

Accepta-ti starile

Ca sa poti sa te bucuri de optimism, trebuie sa stii ce inseamna negativismul. Acelasi lucru este valabil pentru toate emotiile pozitive, oricat de cliseic ar suna. De aceea, da-ti timp de fiecare data pentru a-ti simti emotiile din plin, oricare ar fi acestea. Totusi, pentru a nu le lasa sa te acapareze, seteaza-ti un timp anume din zi pe care sa il dedici starilor negative atunci cand acestea apar. Poate fi vorba de 10 minute in care iti permiti sa iti spui in gand supararile sau sa te gandesti la lucruri ce te apasa.
Optimismul vine atunci cand stii pentru ce simti recunostinta, cand iti gasesti echilibrul personal si profesional, dar mai ales atunci cand iti dai voie sa simti orice emotie, fara a le lasa pe cele negative sa te acapareze.
Sursa foto: Pexels.com 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?