3 Trucruri eficiente la care sa apelezi cu incredere pentru a combate starile depresive
7/7665
calendar_month 09 Aug 2021, 17:26

Secolul in care traim este din pacate unul in care depresia si anxietatea aproape ca au devenit parti integrate din noi, chiar daca uneori nu constientizam acest lucru decat tarziu. Stilul de viata modern este prin natura sa unul destul de haotic, astfel ca fara putina disciplina, riscam sa cadem prada destul de usor unor afectiuni de natura mentala. Depresia este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale mileniului curent si chiar daca uneori este trecuta destul de usor cu vederea, ea prezinta o varietate foarte larga de riscuri petru persoanele ce se confrunta cu ea.
Trebuie insa facuta o distinctie intre ceea ce se considera a fi depresie si intre starile de tristete pe care uneori le resimtim si care trc de la sine in scurt timp. Specialistii sunt de parere ca pentru a putea vorbi despre depresie, este esential ca starile de tristete si neimplinire (cele mai frecvente simptome ale acestei afectiuni) sa persiste pentru o perioada de cel putin doua saptamani. Vestea buna insa este faptul ca depresia poate fi trata si tinuta sub control, astfel ca am pregatit pentru tine cateva sfaturi ce iti pot fi de folos in combaterea acesteia.

Medicul specialist

Una dintre cele mai bune recomandari pe care le putem oferi este aceea de a cere ajutor de specialitate, mai ales in situatia in care lucrurile scapa de sub control. Daca exista un tratament eficient pentru depresie, acela cu certitudine il vei regasi in cabinetul medicului specialist. Tratamentul depresiei se abordeaza diferit de la o persoana la alta, din acest motiv este recomandat sa se solicita si sfatul unui medic avizat. Depresia se poate manifesta intr-o varietate de moduri si uneori poate fi greu de depistat in fazele incipiente. Cu cat se apeleaza mai devreme, cu atat tratamentul va fi mai eficace.

Acceptarea si deconectarea

In lupta cu depresia este foarte important ca un pacient sa accepte faptul ca se confrunta cu depresia si sa isi asume intru-totu aceasta batalie. In plus, este recomandat totodata sa se incerce si deconectarea de la starile pe care aceasta le creeaza. Spre exemplu, este recomandat sa incepi sa te bucuri din nou chiar si de cele mai simple lucruri. Savuratul din plin al unei cafele clasice, joaca cu animalul de companie sau intalnirile cu prietenii sutn doar cateva idei de moduri prin care te poti deconecta de la starile neplacute create de depresie. Mai mult decat atat, daca timpul iti permite, poti chiar lua in calcul o mica escapada la munte, unde iti vei putea elibera complet mintea, fie la o sesiune de ski (in sezonul aferent), fie prin escaladarea celor mai inalte culmi.

Socializarea si comunicarea

Chiar daca o persoana depresiva va incerca sa evite pe cat posibil contactul cu ceilalti sau iesirile, este recomandat ca in astfel de situatii sa se pastreze o buna relatie de comunicare cu rudele si prietenii apropiati. Socializarea ne poate ajuta sa depasim mult mai usor starile depresive, chiar daca persoanele depresive vor evita pe cat posibil comunicarea cu cei din jur.