3 programe pe care sa le folosesti la locul de munca
8/8267
calendar_month 20 Oct 2022, 15:29
In orice domeniu ai lucra sau ti-ai dori sa lucrezi si te pregatesti in acest sens, exista o serie de programe de care ai nevoie pentru a-ti usura si automatiza munca.
Nu trebuie sa iti faci probleme daca inca nu le cunosti pe toate sau nu le cunosti la perfectie, pentru ca tocmai de aceea exista cursuri cum ar fi curs de excel pentru incepatori si avansati, curs de revisal si multe altele, in functie de domeniul in care activezi.
Azi vom vorbi atat despre programe specifice anumitor meserii, cat si despre unele care sunt general valabile pentru fiecare persoana in parte. Acestea din urma sunt cunoscute cam de toata lumea, macar la nivel de nume, daca nu la nivel de incepator sau avansat, in functie de ce anume trebuie sa faca fiecare in taskurile de zi cu zi.

3 programe care iti fac job-ul mai usor

Vom incepe cu cele care sunt folosite in mai multe domenii, urmand sa ajungem incet la cel nisat.

1. Excel

Aproape orice persoana din lumea aceasta a vazut cel putin o data-n viata cum arata un tabel in excel. Chiar daca initial pare simplu de folosit pentru anumite functii de baza cum ar fi aranjarea in functie de un anumit criteriu sau filtrarea, trebuie sa stii ca acest program poate sa iti ofere un ajutor mult mai mare daca ajungi sa ii cunosti dedesubturile.
Asa ca, daca esti la inceput pe acest drum de a folosi excel-ul sau ai cunostinte catre medii, ar fi ideal daca ai reusi sa investesti intr-un curs care sa iti ofere informatiile necesare pentru a te folosi de acest program la maximum si sa-i cunosti fiecare functie care te-ar putea ajuta mai devreme sau mai tarziu.

Mai mult decat atat, spre deosebire de alte programe, functiile pe care le gasesti in acesta nu se schimba de la an la an, ci mai degraba raman la fel. Astfel, cunoasterea lui este o investitie pe termen lung.

2. Word

Word este cel de-al doilea - sau sa fie primul? - program folosit de catre orice persoana care lucreaza pe computer, fie la locul de munca, fie la scoala.
Cu ajutorul acestuia poti sa creezi documente scrise de orice fel si sa le redactezi in asa fel incat sa fie gata de tiparit: si aici ne referim atat la carti, teme, lucrari de licenta, cat si la adeverinte sau la alte documente de care ai avea nevoie zi de zi.
In functie de limba pe care o ai selectata - cea in care scrii - word iti va da sugestii in momentul in care ai scris un cuvant gresit sau ai uitat sa pui diacritice si te va ajuta astfel sa ai un text mult mai bun.

3. Revisal

Daca lucrezi in domeniul resurselor umane sau iti doresti sa o iei pe acest drum, cu siguranta ai auzit de programul Revisal, cel cu care ai de-a face daca lucrezi cu partea salariala si nu numai.
In acest program vei putea sa intocmesti registrul general de evidenta a salariatilor, sa operezi modificari in acesta ori de cate ori este cazul, sa transmiti luna de luna rapoarte catre ITM, sa te ocupi de intocmirea statului de plata si a centralizatorului statelor de salarii.
Acesta este un program nisat, insa, daca doresti sa intri in domeniul resurselor umane sau in cel al contabilitatii si sa ai si aceste cunostinte, iti va prinde foarte bine.
De uz general sau nisate, exista cateva programe pe calculator pe care este neaparat nevoie sa le stii pentru a putea sa-ti desfasori munca.
Se prea poate ca uneori sa iti doresti sa faci lucrurile ”de mana”, cum se spune, insa evolutia tehnologiei nu trebuie sa te sperie, ci mai degraba sa o imbratisezi.
Atunci cand descoperi cat de mult pot sa iti vina in ajutor anumite programe, nu te mai intorci la un mod mai vechi de lucru.
Alege sa investesti in tine si sa participi cursuri pentru a te perfectiona in domeniul in care activezi sau in domenii complementare si vei vedea cat de bine iti va prinde pe termen lung.
Credite foto: unsplash.com