3 pasi importanti in cumpararea si amenajarea biroului pentru o productivitate buna de acasa
8/8199
calendar_month 15 Sep 2022, 11:42
Munca de acasa vine cu diverse beneficii, dar si cu piedici, mai ales daca pana acum nu ai avut in vedere amenajarea unui birou in locuinta ta. Cum a lucra de acasa inseamna sa iti mentii productivitatea si creativitatea, iti prezentam 3 pasi importanti de care sa tii cont in cumpararea si amenajarea biroului.
1. Alegerea tipului de birou
Pe piata vei da peste tot felul de birouri, dar tine cont de aspectele care te intereseaza cel mai mult, precum:


  • Spatiul incaperii - in acest sens vei cumpara acel birou care se potriveste cu dimensiunile locului stabilit. Este foarte posibil sa ai nevoie de un birou pe colt, daca cel dreptunghiular nu te avantajeaza.


  • Tipul biroului - poti merge pe un birou minimalist, fara sertare, respectiv pe un birou directorial, care prezinta compartimente de depozitare. Alegerea unui birou reglabil pe inaltime, manual sau electric, poate fi o optiune foarte buna.


  • Culoarea biroului - alb, bej, maro si gri sunt culorile cele mai intalnite pentru majoritatea birourilor. Alege o culoare care sa se potriveasca si cu restul cromaticii spatiului in care pozitionezi biroul.


In completarea unui birou, mai poti veni cu un corp suspendat, un corp de depozitare de tip turn sau alte piese de mobilier organizatoare pentru productivitatea de acasa.
De asemenea, ai in vedere si confortul oferit de scaunul de birou, un alt produs esential care trebuie sa faca echipa buna cu biroul ales. In acest sens, ai grija ca scaunul sa se potriveasca cu inaltimea biroului, respectiv inaltimea de lucru, pentru a beneficia de o pozitionare corecta a spatelui, dar si a ochilor, in raport cu calculatorul la care lucrezi.
2. Alegerea locului de amplasare a biroului
In primul rand, ar trebui sa te asiguri ca biroul tau se afla in apropierea unei ferestre sau intr-un spatiu deschis, in care patrunde cat mai multa lumina naturala. In al doilea rand, nu amplasa biroul intr-o zona de trecere, cum ar fi pe holul locuintei. De exemplu, daca stai intr-un apartament, poti amplasa biroul in camera de zi sau intr-un dormitor. De asemenea, daca ai conditii bune, o idee creativa este sa-ti pui biroul pe balcon. In conditiile in care locuiesti la casa, poti alege o camera dedicata pentru lucru, o mansarda sau o terasa in care poti lucra in liniste, cel putin pe timpul sezonului cald.
In oricare dintre aceste scenarii de amenajare a biroului, este esential sa ai in vedere prize cat mai apropiate de acesta, pentru a evita sa folosesti prelungitoare lungi care te pot incomoda.
3. Alegerea iluminarii perfecte pentru birou
Desi lumina naturala este benefica pe timpul zilei si iti asigura o buna productivitate si stare de spirit, vei avea nevoie din plin si de surse de iluminare artificiala.
Pentru activitatea de la biroul de acasa, cumpara becuri LED cu lumina rece. Lumina rece este ideala pentru capacitatea foarte buna de concentrare si o perceptie excelenta a tuturor lucrurilor aflate pe biroul tau. Astfel, pe langa o lampa LED de birou, mai poti amenaja camera in care se afla biroul si cu un lampadar cu picior inalt. La acesta, poti avea la indemana si becuri cu lumina calda, ideala pentru momentele tale de relaxare.
Dincolo de acesti trei pasi importanti, gandeste-te si la decoratiunile pe care vrei sa le alegi pentru biroul tau. Decoratiunile sunt importante pentru a aduce un sentiment de liniste si inspiratie, nu pentru a incarca inutil biroul. Prin urmare, mergi pe decoratiuni discrete si esentiale, cum ar fi o rama foto cu cei dragi, o planta in ghiveci, o macheta preferata si asa mai departe.
Acum, ca ai in vedere toate detaliile de mai sus, alegerea biroului potrivit pentru productivitatea de acasa ar trebui sa fie ceva mai usoara.Sursa foto: Shutterstock