hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  3 lucruri pe care le poti face in prezent pentru a te bucura de un viitor sigur

3 lucruri pe care le poti face in prezent pentru a te bucura de un viitor sigur

calendar_month 28 Oct 2022, 13:23
Printre principalele preocupari ale oricarui adult responsabil se afla construirea unui viitor cat mai sigur pentru el si familie. Descopera in cele ce urmeaza 3 lucruri pe care le poti face in prezent pentru siguranta ta financiara.

Economiseste

Economiile din prezent pot fi un real sprijin in viitor, in special in conditiile in care mediul economic general este unul instabil. Inflatia continua sa ne afecteze bugetul, astfel ca, pentru ane mentine un nivelde viata decent pe o perioada indelungata, este bine sa apelam la metode eficiente de economisire. Acestea presupun identificarea unor produse alternative, mai ieftine, in detrimentul unor produse asemanatoare, mai scumpe, sau renuntarea la cheltuieli care se dovedesc a fi inutile, precum abonamentul la cablu sau abonamentul pe care il platesti lunar pentru folosirea aplicatiilor pentru livrarea mancarii.

Pe langa aceste metode, exista o alta metoda care nu numai ca te ajuta sa economisesti, dar te si ajuta sa tii pasul cu inflatia si sa eviti devalorizarea banilor. Aceasta metoda consta in deschiderea unui depozit online bancar in care sa depui o suma de bani de pe urma carora sa primesti o dobanda anuala. Valoarea dobanzii pe care o poti primi la scadenta depozitului online depinde de suma de bani pe care ai depus-o initial si de perioada de timp in care decizi sa tii depozitul deschis. Avantajul unei astfel de metode, pe langa procesul care se desfasoara 100% online, este ca iti ofera flexibilitate: tu decizi suma de bani pe care o depui si perioada constituirii depozitului, in functie de nevoile tale.

Incheie o asigurare de viata

Chiar daca la prima vedere o asigurare de viata pare a fi o cheltuiala a banilor pe care i-ai putea folosi in alte scopuri, atunci cand vorbim despre un viitor mai sigur, este important sa ai in vedere si sanatatea si siguranta asupra vietii tale si a celor dragi. Astfel, asigurarea de viata, dar si cea de sanatate ar trebui sa fie doua polite pe care sa le iei in considerare.

Daca asigurarea de sanatate te poate ajuta sa eviti unele costuri neprevazute de spitalizare sau tratament, o asigurare de viata are grija de familia ta si de cei dragi in cazul in care ti s-ar intampla un eveniment nefericit.

Inainte de a te hotari asupra companiei de asigurari la care apelezi, nu uita sa inspectezi piata si sa te informezi asupra mai multor oferte pentru a vedea care este cea mai avantajoasa pentru tine. Pentru a estima suma lunara pe care ar trebui sa o platesti pentru a le asigura celor dragi un viitor sigur, fara cheltuieli financiare neprevazute, poti sa apelezi la un calculator online pentru asigurari.

Investeste

Investitiile la bursa sunt din ce in ce mai populare in randul romanilor care isi doresc un viitor mai sigur. Astfel, fie ca ai deja cateva cunostinte in materie de economie si decizi sa investesti pe cont propriu, fie apelezi la un broker specializat, investitiile pot fi o metoda eficienta de a obtine profit. Indiferent de modalitatea pe care o alegi, nu uita sa investesti responsabil.

Investitiile la bursa te pot ajuta sa te retragi mai devreme de pe piata muncii, sa obtii suma de bani necesara pentru a-ti deschide o afacere sau sa te bucuri de un profit constant, pe viitor, prin tranzactionarea pe termen lung a actiunilor.Implementarea unor metode eficiente de economisire, precum gestionarea cheltuielilor lunare sau deschiderea unui depozit online, incheierea unei asigurari de viata pentru protectie financiara, dar si investirea banilor in actiunile unor companii de succes pot face diferenta in viitorul oricarui adult responsabil.

Sursa foto: shutterstock.com 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?