3 elemente esentiale pentru modul de lucru hibrid
7/7766
calendar_month 20 Oct 2021, 18:30
Pe masura ce lumea trece de masurile de anti-pandemie, companiile gasesc o solutie pe termen lung: munca hibrida. Munca hibrida poate ajuta companiile sa creasca productivitatea, satisfactia clientilor și moralul angajatilor.

Acest model fizic-virtual pastreaza flexibilitatea muncii la distanta, recuperând în același timp avantajele care vin din colaborarea la birou . Dar acest lucru poate fi mai ușor de spus decât de facut, în special pentru IMM-uri. În centrul provocarilor cu care se confrunta se afla trei aspecte cheie: securitatea cibernetica bazata pe cloud, lucrul mobil și designul de birou.  1. Securitatea ciberneticaAceasta este cea mai serioasa provocare, deoarece persoanele din afara mediului controlat al unui loc de munca sunt tinte mai vulnerabile.
Oferirea utilizatorilor de la distanta a aceluiași software corporativ utilizat la birou este exorbitant de ineficienta, iar firewall-urile gratuite sunt inadecvate. Mai degraba, IMM-urile trebuie sa identifice fiecare caracteristica de care au nevoie, fie ca este vorba de conectivitate WiFi sigura, de control al continutului web și al aplicatiilor sau de detectare și raspuns colaborativ avansat bazat pe AI.
În acest sens, va sfatuim sa utilizati o solutie de securitate corespunzatoare, care poate sprijini cu ușurinta atât personalul de la fata locului, cât și personalul de la distanta. Retineti, totuși, ca, odata cu atacurile cibernetice din ce în ce mai sofisticate pe zi ce trece, protectia suplimentara împotriva inteligentei IA bazate pe cloud va fi o investitie de viitor.
În plus, iata câteva dintre cele mai bune practici pentru securizarea unei infrastructuri de retea distribuite:
• Reduceti posibilitatile de atac: Configurati corect firewall-ul pe baza principiului celui mai mic privilegiu.
• Utilizati autentificarea cu doi factori: aceasta ofera un nivel suplimentar de securitate, necesitând o verificare complementara.
• Fiti atenti la phishing: Organizati instruirea angajatilor de la distanta, care sunt mai vulnerabili fara protectia retelei corporative.  1. Lucrul mobilAșa cum am aflat în timpul pandemiei, faptul ca mai multi membri ai familiei folosesc o latime de banda a aceleiași conexiuni are un impact asupra productivitatii.
Pentru companii, lucrurile s-au complicat și mai mult, deoarece au încercat sa garanteze un acces ușor pentru utilizatorii de la distanta care lucreaza de la o sucursala mica sau din alta parte. O solutie eleganta aici este functia Remote AP (RAP) de la Zyxel, care functioneaza cu firewall-ul USG FLEX. Acesta permite administratorilor de retea sa configureze puncte de acces cu un tunel securizat, apoi pur și simplu trimite APs la angajati pentru a instala la domiciliu sau la sediul sucursalei lor, conectându-le instantaneu la reteaua companiei, fara a fi necesara expertiza.
O solutie pentru partajarea internetului de mare viteza între grupuri de utilizatori de la distanta este un router mobil 5G / LTE. Acestea vin în special ca rezerva atunci când o linie principala coboara sau pentru locuri fara conexiune fixa sau WiFi.  1. Reproiectarea și reconstructia birourilorPe masura ce oamenii se întorc la locurile lor de munca fizice, biroul își îndeplinește din nou rolul de loc de colaborare. Companiile realizeaza proiecte pilot de noi spatii concepute pentru a promova o productivitate mai mare și un mediu mai sigur și mai igienic.
Ideile de luat în considerare includ organizarea de întâlniri în spatii deschise și eliminarea locurilor alocate. Acest lucru reduce costurile și face pentru un mediu mai sigur, deoarece, spre deosebire de cele cu o multime de obiecte personale, birourile goale pot fi curatate și dezinfectate în mod regulat. Desigur, este înca necesar sa pastrati birouri separate pentru cei care au nevoie de confidentialitate pentru activitatile desfașurate.
În plus, urmarirea sanatatii bazata pe senzori și hot desking permit luarea deciziilor în timp real pe baza nevoilor angajatilor și a modelelor de lucru. Locatia fizica a dispozitivelor personalului poate fi urmarita chiar și prin puncte de acces WiFi, permitând trimiterea de alerte daca prea multe persoane se aduna într-o zona pentru o perioada lunga de timp.Despre Zyxel Networks
Zyxel Networks conecteaza de peste 30 de ani la Internet organizatii și utilizatori casnici, punând accent din prima zi de activitate pe inovatie și servicii orientate catre clienti. În anul 1989, Zyxel a început activitatea cu dispozitive din categoria modemurilor analogice. Astazi echipamentele Zyxel folosesc inteligenta artificiala și cloud-ul pentru a oferi solutii de retea rapide, fiabile și sigure pentru companii și utilizatori casnici.
Zyxel este unul dintre jucatorii cu greutate pe piata mondiala de networking, având o prezenta internationala unica ce include:
- operatiuni pe 150 de piete nationale;
- 1.000.000 de organizatii care lucreaza mai inteligent utilizând solutiile Zyxel;
- 100 de milioane de echipamente Zyxel care creeaza conexiuni la nivel global.
Construim retelele de mâine, deblocam potentialul și satisfacem nevoile locului de munca modern - alimentând oamenii la locul de munca, la joaca și la viata.
Zyxel, Your Networking Ally.
www.zyxel.com