2015 va fi anul wearable: piata de profil va creste cu 173% in acest an!
6/6916
calendar_month 22 Iun 2015, 15:10
Daca cele mai recente estimari ale IDC se vor confirma, atunci 2015 va fi anul dispozitivelor wearable, cu o crestere uimitoare a livrarilor de astfel de gadgeturi, fata de 2014.
IDC estimeaza, in cel mai recent raport al sau, ca piata wearable va ajunge la finalul acestui an la 72 de milioane de device-uri livrate, ceea ce inseamna o crestere fabuloasa cu 173,3% fata de anul anterior, cand au fost inregistrate livrari de 26,4 milioane de unitati.
Worldwide Wearable Device Shipments, Year-Over-Year Growth and CAGRby Product Category, 2014, 2015, and 2019 (Units in Millions)

Cresterea volumului livrarilor de pe acest segment de piata este ajutat, se pare, de gadgeturile basic, respectiv bratari inteligente cu functii fitness al caror pret se situeaza sub nivelul de o suta de dolari.
"Cererea pentru gadgeturi wearable cu functii de baza, care nu ruleaza aplicatii third party a fost, in mod clar, uimitoare. Branduri precum Fitbit si Xiaomi au impulsionat aceasta cresterea a pietei cu device-uri sub o suta de dolari", declara Jitesh Ubrani, senior research analyst al Worldwide Mobile Device Trackers, IDC.
Iar daca in acest an dispozitivele wearable simple vor domina livrarile din domeniu, IDC se asteapta ca in 2016 trendul ascendent sa fie impulsionat de "purtabilele" smart, precum ceasurile inteligente si chiar headset-urile VR si de realitate augmentata.

"Gadgeturile wearable smart, precum Apple Watch sau Hololens de la Microsoft, sunt indicii clare ale schimbarii in zona computing, respectiv ale tranzitiei de la dispozitivele wearable basic la cele smart, ce va aduce noi oportunitati pentru producatori, developeri si companiile axate pe realizarea de accesorii", mai spune Jitesh Ubrani.
Sursa: IDC via GsmArena

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?