14 metode de promovare online gratuite
7/7071
calendar_month 22 Dec 2016, 16:25

Promovarea unui site reprezinta o provocare pentru orice antreprenor deoarece este necesar sa creasca vanzarile avand un buget mic. Va prezentam mai jos 14 metode prin care va puteti creste notorietatea si veniturile.
1. Design prietenos cu utilizatorul (UX)
Website-ul este cartea de vizita a afacerii insa si un mod de a va promova, cu cat acesta este mai usor de navigat cu atat mai mult veti creea o experienta placuta utilizatorilor si vor dori sa intre in contact cu dumneavoastra. Parcurgeti drumul utilizatorului de la prima pagina pana pe pagina de contact sau finalizare comanda si identificati problemele pe care le gasiti.

2. SEO
Aceasta metoda de promovare online reprezinta optimizarea necesara oricarui site pentru afisarea pe prima pagina in Google. Este necesar sa aveti un continut targetat si nou pentru publicul tinta, astfel incat site-ul sa fie perceput de motoarele de cautare ca fiind relevant.

3. Google Business
Creati un cont Google Business cu scopul de a ranka pe cautari locale, precum “reparatii masini bucuresti”. Aceasta metoda va permite sa fiti contactat telefonic doar din simpla cautare pe Google.

4. Recomandari
Recomandarile functioneaza si in prezent pentru orice business deoarece este vazut precum un vot de incredere. Rugati-va clienti sa va trimita recomandari pe care sa le postati pe website. Este important ca acestea sa fie autentice.

5. Facebook
Creati o pagina de Facebook pentru afacerea dumneavoastra si construiti o comunitate in jurul acesteia. La inceput invitati prietenii pentru a da like la pagina. Postati cat mai des si tineti-va clientii la curent cu ultimele noutati. Facebook-ul reprezinta cea mai mare retea de socializare, in Romania sunt peste 8 milioane de utilizatori in prezent.

6. LinkedIn
LinkedIn este o retea de socializare orientata catre mediul de afaceri, lucru ce va favoriza realizaea de parteneriate, gasirea de angajatilor sau a clientilor. Abordati persoane care pot fi interesate de ceea ce oferiti.

7. Guest post
Exista site-uri care sunt de acord sa publice articole gratuit. Este necesar sa creati continut util pentru utilizatori si sa il trimiteti catre cei care ar putea fi interesati. Aceasta metoda de promovare online va ajuta atat din punct de vedere SEO cat si al cresterii notorietatii.

8. Forumuri
Implicati-va in discutiile legate de domeniul dvs. de activitate pe diferite forumuri, oferind rezolvari la diferite situatii. In functie de calitatea raspunsurilor, deveniti in scurt timp un influencer.

9. Articole
In functie de business este necesar sa va educati audienta, iar acest lucru il puteti face postand articole pe blogul, in care sa oferiti posibililor clienti informatii necesare pentru a elimina eventualele neclaritati.10. Barter
Barterul reprezinta un schimb de servicii sau servicii. In cadrul barterelor ambele parti castiga.

11. Clipuri pe YouTube
Oferiti informatii prin intermediul clipurilor postate pe YouTube. Descrierea produselor sau a serviciilor intr-un mod interactiv, placut si atragator contribuie la crearea unei imagini despre business in online.

12. Comunicate de presa
Trimiteti comunicate de presa catre toate ziarele locale pentru a ii informa despre activitatea dumneavoastra, campaniile, concursurile sau promotiile pe care le oferiti.

13. Email Marketing
Creati o baza de date cu potentiali clienti si informatii cu privire la produsele sau serviciile pe care le oferiti. Totodata, puteti trimite mail-uri saptamnal clientilor pentru a ii tine la curent cu oferte sau noutati care sa ii motiveze sa se intoarca pe website. E-mail marketing este o metoda simpla si eficienta pentru orice business.

14. Anunturi
Anunturile postate pe diferite platforme de specialitate reprezinta o alta metoda de promovare online gratuita. Anunturile prin care va promovati produsele si serviciile trebuie sa fie succinte si sa fie insotite de imagini.

Punand in practica aceste 14 metode gratuite de promovare online, treptat veti atrage mai mult trafic pe site,veti crea si dezvolta o comunitate in jurul afacerii, veti consolida brandul si pozita pe piata si in sfarsit veti creste vanzarile fara sa cheltuiti bani ci doar sa va implicati cu pasiune si timp.

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?