12 Scule electrice esentiale
7/7857
calendar_month 03 Ian 2022, 16:53
Daca iti faci singur reparatiile prin casa, sunt cateva unelte de care ai nevoie. Multe dintre acestea fac treaba mai usoara si mai rapida, motiv pentru care orice gospodar ar trebui sa le aiba.

Daca iti faci singur reparatiile prin casa, sunt cateva unelte de care ai nevoie. Multe dintre acestea fac treaba mai usoara si mai rapida, motiv pentru care orice gospodar ar trebui sa le aiba.
Bineinteles, nu e nevoie sa le cumperi pe toate. Unele scule electrice se pot inchiria, dar cele pentru reparatii marunte si rapide ar trebui sa fie la indemana oricand.

Bormasina cu acumulator
E un motiv pentru care aceasta este prima din lista. Daca ai nevoie de o scula electrica, bormasina cu acumulator ar trebui sa fie prima achizitie. Sunt alimentate cu o baterie, ceea ce le face foarte portabile, si au suficienta putere incat sa gaureasca placi de gips-carton, placi din lemn, si sa desurubeze sau sa insurubeze orice surub.

Bormasina cu percutie
Sunt cam la fel cu bormasinele cu acumulator, dar au mult mai multa putere, si pot insuruba si desuruba suruburi de dimensiuni mai mari, si poot gauri chiar si pereti din beton.

Surubelnita electrica
Undeva intre o surubelnita si o bormasina. Au turatie mai mica si se folosesc la mai putine aplicatii decat bormasina cu acumulator, dar au un avantaj: au cuplu mai mare. Acest lucru le permite sa insurubeze direct in materiale mai dure.

Pistol cu cuie
Pistolul cu cuie este o masina electrica ce trage cu cuie. Inlocuieste ciocanul si poate fi folosit oricand este nevoie sa bati un cui. E mai rapid sa folosesti pistoale cu cuie decat sa bati cuiele manual, cu ciocanul. Si mai sigur, pentru ca nu trebuie sa tii cuiele cu mana.

Polizor unghiular
Polizoarele unghiulare se folosesc pentru a taia sau polisa o varietate de materiale. Se pot folosi chiar si pentru taierea otelului sau a placilor de gresie sau faianta. Unele merg cu aer comprimat, deci ai avea nevoie si de un compresor de aer, iar altele sunt electrice.

Slefuitor cu curea
Un slefuitor cu curea se foloseste pentru a slefui suprafete mari intr-un timp scurt. Este destul de brutal, motiv pentru care nu este considerat o scula de precizie, si nu este potrivit pentru finisaje fine.

Slefuitor orbital
Slefuitorul orbital e un slefuitor ce are suprafata de slefuire rotunda, ce vibreaza intr-un perimetru limitat. Discul de slefuire se invarte, in acelasi timp avand o rotire eliptica. Sunt foarte bune pentru colturi si imbinari. Lasa si mai putine urme decat slefuitorul cu curea.

Slefuitor cu disc
Un slefuitor cu disc are un disc pe care se fixeaza hartia abraziva. Acest disc se invarte, fiind foarte util la slefuit suprafetele si rotunjirea colturilor.

Drujba
Cu totii stim ce este o drujba. In niciun caz nu poate fi considerata o unealta de apartament, dar daca locuim la curte si avem de taiat lemne sau chiar copaci, atunci este cea mai buna. Necesita mententanta si poate fi periculoasa daca nu este manevrata corect. Dar majoritatea sculelor electrice sunt periculoase atunci cand sunt folosite incorect, nu-i asa?

Fierastrau circular
Este o scula electrica foarte des intalnita. Taie folosind un disc circular, de unde si denumirea. Sunt perfecte pentru taieturi drepte, dar unele pot face si tesituri. Taie o varietate de materiale, in functie de discul folosit.Fierastrau pendular
Sunt foarte comune. Cu siguranta ai vazut sau chiar ai detinut unul. Cu ajutorul unui fierastrau pendular poti taie diverse forme (deci inclusiv curbe) in multe materiale. Unele fierastraie pendulare permit si modificare inclinarii lamei. Exista o mare gama de lame, pentru a taia diferitele materiale.

Pistol cu aer cald
Rolul acestora este clar: sa incalzeasca “tinta” folosind aerul cald. Arata ca un uscator de par, dar aerul este mult mai cald.

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?