hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  10 tehnologii pe care le vom folosi si in 2030

10 tehnologii pe care le vom folosi si in 2030

calendar_month 13 Aug 2012, 14:48
Predictiile tehnologice sunt adesea dificil de "nimerit", dar unele tehnologii longevive au o utilitate greu de inlocuit. Dupa ce HIT.ro a prezentat 10 tehnologii ce ar putea fi inlocuite in curand, iata 10 tehnologii pe care probabil le vom folosi si in 2030, potrivit Gizmodo.
1. Televizorul
Chiar daca smartphone-urile si tabletele devin tot mai utilizate pentru vizualizarea continutului video, este greu de imaginat ca televizorul va disparea in urmatorii 20 de ani.
Ecranul TV mare, potrivit pentru urmarirea evenimentelor in direct in grup, este avantajul ce nu poate fi inlocuit de dispozitive personale.

2. Tastatura QWERTY
Creata in 1878, tastatura QWERTY ramane cea mai eficienta modalitate de scriere pe orice gadget. Chiar daca aplicatiile pentru dictare in limba engleza vor fi perfecte in 2030, o mare parte din omenire va folosi in continuare clasica tastatura.


3. Stocarea de date locala
Atractia cloud nu va ucide complet stocarea de date locala in urmatorii 20 de ani. Cat timp internetul poate cadea din cauza problemelor meteorologice, iar serviciile de stocare cloud nu ofera garantii absolute cu privire la siguranta datelor, stocarea locala va supravietui.


4. HTML
Limbajul de marcare devenit standard pentru internet in 1991 va rezista in continuare adaptandu-se. HTML5 a jucat un rol important in agonia Flash si nu exista niciun motiv pentru care HTML8 sau HTML9 nu va fi baza internetului in 2030.


5. Acumulatori Li-Ion
Densitatea energetica a acumulatorilor Li-Ion este in continua crestere si deocamdata nu exista motive de ingrijorare cu privire la existenta unor limite.
In 2030, acumulatorii Li-Ion ar putea insa rezista la zeci de mii de incarcari.


6. Email
Popularitatea retelelor sociale este in continua crestere, dar nu toti cei ce folosesc internetul sunt interesati de ele.
Emailul va supravietui cel putin pana in 2030, poate sub o forma diferita, dar avand in acelasi scop: comunicarea directa intre doi internauti.


7. Wi-Fi
Standardul Wi-Fi 802.11 a implinit 15 ani de dominanta in domeniul sau si continua sa fie perfectionat cu viteze tot mai bune si distante tot mai lungi. Chiar daca abonamentul pentru internet va fi legat doar de smartphone in 2030, acesta va fi un hotspot pentru nenumarate alte gadgeturi.


8. Microsoft Office
Cea mai populara suita de aplicatii pentru productivitate continua sa ramana importanta in ciuda aparitiei alternativelor gratuite sau chiar cloud. Chiar daca Microsoft Office va fi de nerecunoscut in 2030, functionalitatea sa de baza va ramane o necesitate.


9. Cablurile audio cu mufa 3,5mm
Tehnologia Bluetooth inregistreaza progrese lente si cablurile audio cu mufa jack 3,5mm vor ramane si in 2030 cea mai ieftina si eficienta modalitate de a transmite sunet intre doua gadgeturi apropiate.
10. Imprimanta laser
Imprimantele ink jet isi vor pierde din utilizatori odata ce imprimanta laser va ajunge la aceleasi performante.
Viitorul imprimantei si a documentelor pe hartie este incert, dar pe termen mediu, imprimanta laser pare sa aiba avantajul cel mai mare: nu foloseste cerneala!
 

Sondaj

Folositi internetul pentru: