hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  10 jocuri video vintage ce pot fi jucate acum pe iPhone

10 jocuri video vintage ce pot fi jucate acum pe iPhone

calendar_month 09 Iul 2012, 12:28
Succesul iPhone ca dispozitiv de gaming i-a facut pe dezvoltatori sa caute prin arhive si sa aduca in Apple App Store jocurile video vintage ce trezesc nostalgie gamerilor cu experienta, dar isi pot gasi o audienta si intr-o noua generatie de gameri. Iata 10 jocuri video vintage ce pot fi jucate acum pe iPhone, iPod Touch si iPad, din selectia Mashable.
1. Duke Nukem 3D (free)
Creat in 1991, Duke Nukem a luptat impotriva extraterestrilor in peste 18 jocuri, iar acum clasicul Duke Nukem 3D este disponibil gratuit in App Store. Duke Nukem 3D permite jucatorului mutarea zonelor de control tactil pe ecran, pentru a oferi cea mai comoda experienta.

2. X-Men (0,79 euro)
Jocul arcade X-Men lansat in 1992 a sosit pe iPhone si permite jucatorului sa-si aleaga personajul preferat dintre: Wolverine, Cyclops, Colossus, Nightcrawler si Dazzler. X-Men poate fi jucat cu pana la 3 prieteni in modul multiplayer Wi-Fi.

3. Street Fighter II Collection (2,99 euro)
Colectia Street Fighter II include jocurile Street Fighter, Street Fighter II si Street Fighter II Turbo, pentru a oferi cea mai completa experienta posibila intr-o singura aplicatie, cu optiuni de control customizabile.

4. Wolfenstein 3D Classic (Lite free, Platinum 1,59 euro)
Disponibil in varianta Lite, dar si Platinum, Wolfenstein 3D Classic include toate cele 6 episoade originale, cu 60 misiuni si toate armele din popularul joc PC, alaturi de inamicii clasici, de la Hans Grosse la MechaHitler.

5. Final Fantasy (6,99 euro)
Jocul Nintendo din 1987 a fost lansat pentru iOS, cu o interfata usor de folosit si optiuni de control speciale. Intreaga trilogie clasica este disponibila in Apple App Store: Final Fantasy II (6,99 euro) si Final Fantasy III (12,99 euro).

6. Mega Man X (3,99 euro)
Lansat in 1994, Mega Man X a ramas un joc popular datorita castigarii unei arme sau a unei abilitati cu fiecare nou nivel depasit. Cu un total de 80 de incercari prin care trebuie sa treaca Mega Man, jocul ofera si accesorii si arme contra cost.

7. Secret of Mana (6,99 euro)
Laudat la lansarea din 1993 pentru elementele inovatoare RPG, Secret of Mana este disponibil in Apple App Store fara optiunea multiplayer, dar poate oferi o experienta de joc excelenta pentru gamerii ce prefera single player.

8. Riven: The Sequel to Myst (3,99 euro)
Jocul ce continua aventurile din Myst ofera o experienta vizuala si sonora deosebita, recreata cu meticulozitate pentru iPhone, iPod Touch sau iPad. Riven reconstruieste aceeasi atmgorfera ca si originalul din 1997, intr-un pachet consistent: aplicatia are peste 1GB.

9. Earthworm Jim (free, 3,99 euro)
Lansat pe Sega Genesis in 1994, Earthworm Jim are o grafica ce aduce aminte de desene animate, iar umorul din joc a fost apreciat de multi fani. Jocul include 4 tipuri diferite de gameplay, 16 nivele, 12 tipuri de inamici si 9 boss.

10. Final Fight (2,39 euro)
Gamerii care apreciaza bataile in strada au la dispozitie in Final Fight un titlu clasic, in care pot intra in actiune ca trei personaje: Guy, Cody si Haggar, ce trebuie sa o salveze pe Jessica din mainile rapitorilor. Jocul include functii de optimizare a modului de control si multiplayer Bluetooth.


 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?