10 cele mai accesate stiri in pandemie
7/7312
calendar_month 12 Mai 2020, 17:10

1. Reducerea TVA de la 19% la 16%

Reducerea TVA de la 19% la 16% este una dintre cele mai asteptate schimbari in Codul Fiscal. Aceasta scadere trebuia realizata inca de la inceputul anului 2020, adica 1 ianuarie, insa proiectul de lege a fost respins de Comisia de Buget-Finante, desi trecuse de Senat.
Reducerea TVA

2. Ce se va intampla cu turismul si economia in Romania

Turismul si economia Romaniei sunt grav afectate de criza provocata de noul coronavirus. Efectele masurilor de prevenire a raspandirii SARS-CoV-2 sunt deja resimtite din plin in toate domeniile si se vor intinde pe termen destul de lung.
Ce se va intampla cu turismul si economia

3. Topul salariilor pe orase

Salariile din Romania au prezentat un trend ascendent inca de anul trecut. Astfel ca salariul minim brut pe economie a ajuns la suma de 2.230 incepand cu 1 ianuarie 2020, ceea ce inseamna 1.347 lei net, potrivit calculator salariu net.
Topul salariilor pe orase

4. Al 13-lea salariu se va lua in calcul la pensie

Noua lege a pensiilor vine cu modificari importante. Noua Legea a Pensiilor Legea nr 127/2019 a fost promulgata de catre presedintele Klaus Iohannis in data de 8.07.2019 si publicata in Monitorul Oficial nr. 563 din 9 iulie 2019.
Al 13-lea salariu

5. Cum sa castigi bani din hobby-urile pe care le ai

Hobby-urile pot fi transformate in afaceri, daca te-ai saturat sa lucrezi pentru altii si vrei sa faci ceea ce iti place. Avantajele sunt mult mai mari si, in plus, tot rezultatul muncii tale intra la final de luna doar in buzunarul tau.
Castiga bani din hobby

6. Salariu minim impus in tarile membre UE

Salariul minim in UE ar putea fi impus in toate statele membre. Sindicatele din Europa s-au intrunit la inceputul anului 2020 pentru a se consulta asupra introducerii unor salarii minime echitabile in toate statele Uniunii Europene.
Salariu minim

7. Pretul petrolului, la valoarea din 2002

Pandemia de coronavirus a generat o prabusire istorica a pretului petrolului. Indicele de referinta a coborat la valori negative in Statele Unite, pe fondul scaderii cererii si a capacitatii de stocare insuficiente. Concret, cumparatorii primeau bani de la producatori pentru a achizitiona petrol.
Pretul petrolului

8. Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL

Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor.
Despre antreprenori9. Cel mai bine platite joburi din Romania

De obicei, ne orientam in cariera in functie de doua aspecte: ne dorim sa ne placa ceea ce facem, dar si sa fie o cariera "de viitor", adica de sa ne asigure traiul de zi cu zi.
Top joburi in Romania

10. Evolutia salariului in Romania

Salariul minim pe economie creste, de la 1 ianuarie 2020, la 2230 de lei, adica aproximativ 450 de euro. Calculator salariu net 2020 iti spune cum se va resimti aceasta majorare in bugetul celor peste 1,3 milioane de romani care sunt retribuiti cu salariul minim.
Evolutia salariului in Romania

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?