hit.ro  »  Stiri  »  Marketing Online  »  Studiu GfK: ce parere au romanii despre reclamele online

Studiu GfK: ce parere au romanii despre reclamele online

calendar_month 21 Ian 2014, 13:15
GfK Romania a realizat un studiu online menit sa arate care este parerea romanilor despre reclamele de pe Internet.
Concluziile evidentiaza impactul mare pe care il are publicitatea in mediile virtuale asupra utilizatorilor de internet. Cercetarea a aratat ca 8 din 10 romani cu acces la Internet observa aceste reclame, chiar daca nu dau click pe ele.
Mai mult, 28% dintre cei chestionati spun ca, desi nu le deschid, sunt influentati de mesajul transmis de ele.

Aproape trei sferturi (73%) cred ca sunt prea multe reclame in spatiul virtual, iar 58% le considera sacaietoare. Cu toate acestea, un sfert dintre cei chestionati declara ca le plac reclamele, iar 15% chiar ca au incredere in mesajele promovate prin intermediul lor.
Companiile considerate cele mai potrivite sa comunice online prin reclame de catre mai bine de 70% dintre respondenti provin din domenii precum turism si vacante, divertisment, retail si electronice sau electrocasnice. La polul opus, produsele pentru bebelusi, bauturile alcoolice si nealcoolice, suplimentele nutritive, mancarea si accesoriile pentru animale de companie sau partidele politice se numara printre cele mai putin potrivite pentru acest gen de promovare (cu procente de sub 30%).
Studiul a fost realizat online, pe un esantion de 524 persoane utilizatoare de Internet din mediul urban, cu varsta cuprinsa intre 15 si 54 ani. 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?