hit.ro  »  Stiri  »  Marketing Online  »  Istoria Lorem Ipsum

Istoria Lorem Ipsum

calendar_month 16 Ian 2015, 11:30
Lorem Ipsum este "dummy text", un text standard folosit in DTP si de web designeri pentru a simula casetele de text si a usura evaluarea designului atunci cand creeaza situri noi si au nevoie de text de "umplutura". E un fapt bine stabilit ca cititorul va fi sustras de continutul citibil al unei pagini atunci cand se uita la asezarea in pagina. Scopul utilizarii a Lorem Ipsum, este acela ca are o distributie a literelor mai mult sau mai putin normale, fata de utilizarea a ceva de genul "Continut aici, continut acolo".

Istoria
A fost folosit incepand cu anul 1500 si era utilizat in tipografii de catre culegatori. In prezent, datorita aparitiei si utilizarii globale a calculatoarelor, textul Lorem ipsum este o modalitate mai realista de indicare a locului unde va fi text intr-o pagina si se foloseste atat in tipografii, web design cat si in design pt logo-uri, stampile, etc.
Desi in aparenta textul Lorem ipsum pare a fi lipsit de sens, fragmentul original este mai vechi de 2000 de ani si se regaseste in lucrarea lui Cicero De Finibus Bonorum et Malorum, care dateaza din anul 45 iC. Descoperirea originii indepartate a acestui text ii este datorata lui Richard McClintock, profesor de limba latina la colegiul Hampden-Sydney din Virginia, Statele Unite ale Americii, care a cautat unul dintre cuvintele rare regasite in lipsum - consectetur - gasindu-l, alaturi de pasajul integral, in lucrarea lui Cicero. Astfel, "lorem ipsum" este de fapt o versiune trunchiata pentru dolorem ipsum.
Pasajul integral a lui Cicero este: "Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit ...", ceea ce s-ar traduce astfel: "Nimanui nu-i place durerea in sine, nici nu o cauta sau o doreste, deoarece este durere..."
Cititi in continuare despre "Istoria Lorem Ipsum" pe MailAgent.ro 

Sondaj

Folositi internetul pentru: