hit.ro  »  Altceva  »  Marketing Online  »  5 sfaturi de care sa tii cont in marketingul digital pe Facebook in 2023

5 sfaturi de care sa tii cont in marketingul digital pe Facebook in 2023

calendar_month 30 Dec 2022, 10:20
Publicitatea pe Facebook devine din ce in ce mai competitiva, iar marketingul online pe aceasta platforma de socializare necesita din ce in ce mai multa atentie si ingeniozitate. De aceea, agentiile care ofera servicii de realizare site, SEO si marketing online trebuie sa stie ca grupurile de pe Facebook au reguli diferite fata de alte platforme. Insa, daca stii cum sa te pliezi dupa acestea, vei putea interactiona mult mai bine cu publicul tinta.
Iata 5 sfaturi de marketing pe Facebook care te vor ajuta sa fii eficient si sa maximizezi rentabilitatea investitiei.
Creeaza postari inteligent directionate
Sunt vitale postarile aliniate cu obiectivele tale de afaceri si care se incadreaza in sfera de interes a utilizatorilor care au apreciat pagina ta de Facebook si te urmaresc. Este cea mai buna practica pentru a-ti consolida relatia cu publicul tinta si, totodata, pentru a atrage noi oameni. Ca regula generala, oamenii petrec timp urmarind pagini care le ofera informatii utile si, daca vei avea grija sa postezi lucruri de interes, iti consolidezi marca si, totodata, cresti sansele de a face mai multe vanzari.
Triaza-ti audienta
Sigur stii ca nu poti multumi pe toata lumea, iar acesta este un motiv foarte bun pentru a-ti tria si restrange audienta la persoanele cu adevarat interesate. Din fericire, acesta este unul dintre lucrurile cel mai usor de realizat pe Facebook. Intra in contul tau in Creator Studio pentru a restrange publicul in functie de varsta, sex, locatie sau limba. Asa te asiguri ca postarile tale ajung la persoanele dorite.
Trierea cu atentie a publicului iti rentabilizeaza investitia si creste eficienta publicitatii pe Facebook. Cu cat postarea ta este mai relevanta pentru publicul tau, cu atat implicarea va fi mai mare si va genera trafic organic mai bun.
Incurajeaza comentariile si raspunde rapid la ele
Un alt sfat important de care ar trebui sa tii cont in marketingul de pe Facebook este sa incurajezi comentariile si sa raspunzi rapid la ele. De regula, daca nu ceri pareri si comentarii, nu le primesti, asa ca incurajeaza-le in postare prin a invita utilizatorii sa spuna ce cred. Pe langa faptul ca vor fi vazute in feedul celui care a comentat si vor ajunge si la alti utilizatori, algoritmul adora comentariile asa ca postarile tale vor avea o vizibilitate mai buna.
De asemenea, nu uita ca oamenilor le place sa fie recompensati pentru angajamentul lor si ca vor aprecia daca le vei raspunde cat mai rapid la comentarii. Este o metoda de a construi cu auditoriul tau o relatie bazata pe incredere si o dovada a faptului ca esti activ si porti conversatii bidirectionale.
Programeaza postarile in momentele cele mai potrivite
Marketingul prin email este eficient doar daca mailurile sunt trimise in momente cheie in care publicul ar putea fi interesat sa le citeasca, iar acelasi lucru este valabil si pe Facebook. Cel mai bine este sa postezi atunci cand exista probabilitatea maxima ca publicul tau sau vada postarea. Astfel, este mai putin probabil sa fie asaltat de postarile mai noi din feed si sa nu vada ce ai pus tu. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, testeaza diverse variante de postare la ore si in zile diferite ale saptamanii.
Adauga un CTA convingator
Odata ce ai terminat de creat postarea, intreaba-te ce ai vrea sa faca oamenii dupa ce o citesc si, pentru a obtine rezultatele dorite, nu uita sa adaugi in CTA convingator. Cu cat va fi mai mare numarul de oameni care interactioneaza cu postarea ta, cu atat va avea performante mai bune pe algoritmul Facebook. In plus, CTA-ul este unul dintre cele mai eficiente instrumente de marketing pe Facebook si are cele mai bune rezultate in cresterea ratei de conversie.
sursa foto: pxfuel.com

 

Sondaj

Folositi internetul pentru: