Strada Film lanseaza METRONOM in 4 noiembrie
8/8181
calendar_month 05 Sep 2022, 13:40
Metronom, debutul în lungmetraj de fictiune al regizorului Alexandru Belc, distins anul acesta la Cannes cu Premiul pentru regie al sectiunii Un Certain Regard, va avea premiera în cinematografe pe 4 noiembrie, prezentat de Strada Film.
Trailerul filmului ce poate fi vizionat pe: https://youtu.be/7w3kHVfG8ic a fost lansat în cadrul festivitatii de deschidere a anului scolar de la Colegiul National Gheorghe Lazar în prezenta producatorului Catalin Mitulescu si a actorilor: Andreea Bibiri (absolventa a liceului), Mara Bugarin, Mara Vicol, serban Lazarovici, Marius Boboc, Mihnea Moldoveanu, Tiberius Zavelea, Briana Macovei si Andrei Miercure, marcand astfel arcul de timp de 50 de ani de la perioada prezentata în film.
„E o bucurie sa fim prezenti la începerea scolii, în libertate, fara razboi, fara online si ca putem sa ne facem planuri, spre exemplu, sa ne vedem din 4 noiembrie în cinematografe!” declara serban Lazarovici.
„Am jucat un personaj care purta matricola Liceului Lazar si ma bucur tare ca elevii de aici sunt primii care vad trailerul filmului nostru.” a spus Mara Bugarin.
„Metronom e o adevarata experienta care trebuie neaparat traita la cinema.” – exclama Mara Vicol.
Sinopsis:
În timp ce tiriac si Nastase joaca Finala Cupei Davis împotriva Americii în 1972, doi liceeni se iubesc si scriu scrisori la emisunea METRONOM de la Europa Libera. Cand el primeste aprobarea sa plece definitiv din tara, împreuna cu familia, ei stiu ca trebuie sa se desparta, dar nu se asteptau ca ultimele zile împreuna sa devina hotaratoare pentru întreaga lor viata.
Spectatorii îi vor putea recunoaste în distributia filmului si pe îndragitii actori: Vlad Ivanov, Mihai Calin, Alex Conovaru sau Alina BerzunĊ£eanu.
Premiera nationala a filmului a avut loc în cadrul Festivalului International de Film Transilvania, unde aproape 4 000 de spectatori au aclamat pelicula. Metronom a fost pana acum apreciat deopotriva de public si presa de specialitate: „un film sublim de frumos” exclamau cei de la The Upcoming, în timp ce Variety titreaza „un omagiu adus acestei generatii de romani”. Hollywood Elsewhere considera filmul „o drama politica aproape perfecta”, iar Disappointment Media asigura ca „nu e un film pe care sa-l uiti prea curand”.
Distins recent cu Premiul 'Nechama Rivlin' pentru cel mai bun film international la Jerusalem Film Festival, Metronom este o productie Strada Film International (Romania), Midralgar (Franta) si Chainsaw Europe, realizat cu sprijinul Centrului National al Cinemtigrafiei, La Region Nouvelle-Aquitaine, cu suportul Catena, OMD Romania si Friesland Campina.
Filmul va avea premiera în cinematografele din tara pe 4 noiembrie si este distribuit de Strada Film International. Pana acum spectatorii de la Festivalul International de Film Independent ANONIMUL Sfantu Gheorghe, TIFF Cluj, Sibiu si Oradea, Ceau Cinema Timisoara, Filmul de Piatra, Alba Iulia Music and Film Festival, Serile Filmului Romanesc de la Iasi, Festivalul de Film si Istorii Rasnov, Brasov Jazz & Blues Festival au vazut Metronom în cadrul unor proiectii speciale si s-au întalnit cu echipa filmului.
Pe paginile de Facebook si Instagram vom anunta viitoarele surprize pe care le pregatim pentru lansarea în cinematografe.
Link-uri utile:
Facebook: https://www.facebook.com/MetronomFilmul
Instagram: https://www.instagram.com/metronomfilmul
Trailer: https://youtu.be/7w3kHVfG8ic