Spy / Master, productia Max Original, primul serial romanesc nominalizat la Festivalul International de Film de la Berlin
8/8385
calendar_month 16 Ian 2023, 14:23
Productia originala Max Original Spy / Master este primul serial romanesc nominalizat la Festivalul International de Film de la Berlin. Filmat in Bucuresti si Budapesta si co-produs cu Warner TV Serie (Germania), serialul va avea premiera mondiala in cadrul Berlinale Series.
Incepand cu editia din 2023, Festivalul International de Film de la Berlin, in cooperare cu Deadline, propune un nou premiu in cadrul categoriei Berlinale Series, care prezinta seriale remarcabile din intreaga lume. Premiul introdus la Berlinale de la editia aceasta reprezinta recunoasterea noilor obiceiuri de vizionare ale publicului si celebreaza serialele ambitioase si inovatoare.
Actiunea din Spy/Master este plasata la apogeul Razboiului Rece si prezinta o saptamana din viata lui Victor Godeanu (Alec Secareanu, God's Own Country), mana dreapta a lui Nicolae Ceausescu si cel mai important consilier al acestuia. Totusi, Godeanu are un secret. Este agent dublu si trebuie sa fuga din Romania si sa scape de Ceausescu inainte ca acoperirea lui sa fie compromisa.
Avand doar o sansa pentru a ramane in viata, el se foloseste de o calatorie diplomatica in Germania pentru a fugi in Statele Unite ale Americii. Ajutat de o agenta Stasi sub acoperire si fosta iubita (Svenja Jung, Deutschland ’89), dar si de un agent CIA (Parker Sawyers, Southside with You), Godeanu trebuie sa evite agentii KGB si spionii propriei tari (Ana Ularu, Siberia, si Laurentiu Banescu, Umbre), pe deplin constient ca dezertarea ii pune sotia (Andreea Vasile, Umbre) si fiica (Alexandra Bob, The Gymnasts) in pericol de moarte.
Spy/Master este scris de Adina Sadeanu si Kirsten Peters, regizat de Christopher Smith (Temple), iar imaginea le apartine lui Ben Wheeler BSC (The Tourist, The Baby) si Ádám Fillenz HCA (Vienna Blood, Battle: Freestyle). Antony Root, Johnathan Young si Anke Greifeneder sunt producatori executivi. Ioanina Pavel este producator creativ. Viktória Petrányi si Judit Sós sunt producatoarele Proton Cinema, iar Tudor Reu este producatorul din partea Mobra Films.
Serialul este produs de Proton Cinema si Mobra Films.
Johnathan Young, Executive Producer: Spy/Master este o poveste romaneasca unica plasata, organic, intr-un context international. Am lucrat cu profesionisti extraordinari din Romania, dar si din Ungaria, Germania, Marea Britanie si Polonia. Speram ca am creat un serial care va vorbi direct publicului din Romania, dar povestea va atrage si publicul international.
Selectia de la Berlinale este o onoare pentru echipa si o sansa incredibila sa aratam in premiera serialul unui public international, alaturi de cele mai bune seriale din alte tari.
Ioanina Pavel, Creative Producer: Suntem foarte onorati ca am fost selectati la Berlinale si ca vom putea aduce Spy/Master in fata publicului de festival, aratand ca putem crea productii TV de succes in Romania, la fel cum au facut-o si autorii de cinema. Serialul este o combinatie de elemente artistice si entertainment pur, configurata din scenariu si executata cu fler in fata si in spatele camerei de o echipa internationala. Sper ca toti cei care vor vedea serialul la Berlinale vor simti dedicarea din fiecare scena si vor dori sa vada ce urmeaza.
Abonatii HBO si HBO Max vor putea urmari noua productie Max Original Spy / Master in luna mai 2023.

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?