Povestea legendarei trupe, spusa chiar de membrii sai: PHOENIX. HAR/JAR vine in cinematografe din 20 ianuarie
8/8370
calendar_month 09 Ian 2023, 10:25
La 60 de ani de la infiintare, membrii legendarei trupe Phoenix se reunesc, in premiera, in filmul documentar „Phoenix. Har/Jar” ce va putea fi vazut pe marile ecrane din 20 ianuarie, cand toti fanii fenomenului muzical vor descoperi secrete si marturii emotionante despre membrii formatiei care a schimbat destine, devenind un reper cultural important pentru generatii intregi. Filmul regizat de Cornel Mihalache este un proiect realizat in 2022 de Televiziunea Romana prin Casa de Productie TVR.
„Este un film despre oameni, nu despre muzica. Oameni frumosi cu orgolii mari, batrani cu suflet de copil. Stapanii Romaniei, la un moment dat.” – Cornel Mihalache
Phoenix. Har/Jar reuneste membrii formatiei din perioada de dinaintea plecarii din 1977 si puncteaza momentele importante din cronologia tumultuoasa a trupei, de la primele aparitii din 1962 sub numele de „Sfintii”, pana in prezent, povestind, in premiera, intamplarile prin care au trecut in tara, relatia cu Securitatea, momentele in care au hotarat sa fuga din Romania si cum au reusit s-o faca, dar si viata pe care au dus-o peste hotare inainte si dupa Revolutia din ’89.
Trailerul filmului poate fi vizionat pe: https://youtu.be/vqqAyvYtQ1Q
„Iata in sfarsit un documentar realizat de o echipa absolut profesionista, care reuseste sa transmita istoria unei Legende, vazuta prin prisma acelora care au creat-o si trait-o!” – Josef Kappl
In volumul omonim aparut la finalul anului trecut la Editura Integral se regasesc transcrierile complete ale interviurilor realizate de Cornel Mihalache si Claudia Nedelcu Duca (producatorul filmului) in pregatirea documentarului, alaturi de inserturi grafice din Arhivele Securitatii, detinute de C.N.S.A.S..
„Daca ar fi s-o inscriem in seria titlurilor legate de Phoenix la Editura Integral, atunci aceasta carte s-ar fi putut chema: , ea fiind prima in care sunt adunate vocile tuturor membrilor formatiei etalon. Asta ii da intai de toate o valoare documentara.” – Andrei Ujica
Filmul va putea fi vazut in cinematografele din Bucuresti si din tara din 20 ianuarie si este distribuit de Cineplexx Romania. Primele proiectii pe marele ecran vor avea loc, in avanpremiera, la Cineplexx Baneasa iar biletele s-au pus deja in vanzare si pot fi achizitionate de pe: https://bit.ly/BILETE-PhoenixHarJar.
„Proiectul a intrat in portofoliul Casei de Productie TVR in luna iunie 2022 la initiativa lui Misu Predescu, directorul departamentului. Filmul Phoenix. Har/Jar e construit cu multa maiestrie de Cornel ca un dialog, ca o poveste spusa de o singura voce. Tare mult imi doresc ca si membrii formatiei si presa si spectatorii obisnuiti sa treaca dincolo de vorbele lor, de gandurile lor si sa vada emotiile - singurele a caror sinceritate si veridicitate nu poate fi negata.” – Claudia Nedelcu Duca
Phoenix. Har/Jar este un film documentar al Casei de Productie TVR dupa un scenariu semnat de Cornel Mihalache si Claudia Nedelcu Duca. Montajul filmului ii apartine Roxanei Elekes, regia lui Cornel Mihalache, iar Claudia Nedelcu Duca este producator.
„Am intrebat: . Raspunsul a fost: Nu l-am ascultat. Am incercat sa ajung dincolo de legenda.” – Cornel Mihalache
Pe paginile ale caror link-uri sunt mai jos puteti gasi mai multe informatii despre film, istoria trupei Phoenix, making of dar si cinematografele in care va rula documentarul. Tot acolo sunt afisate si o parte dintre materiale ce nu au mai intrat in editul final al Phoenix. Har/Jar.
Facebook: https://www.facebook.com/Phoenix.Har.Jar
Instagram: https://www.instagram.com/phoenix.har.jar
TikTok: https://www.tiktok.com/@phoenix.har.jar
Un proiect realizat cu sprijinul: Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Editura Integral