Otto Barbarul, in regia Ruxandrei Ghitescu, incepand de vineri, 24 septembrie, in cinematografe
1/16982
calendar_month 20 Sep 2021, 14:50
Otto Barbarul, lungmetrajul de debut al Ruxandrei Ghitescu, va putea fi vazut incepand de vineri, 24 septembrie, in cinematografe iar spectatorii sunt invitati sa nu dea doar cu seen in cadrul campaniei de constientizare a problemelor cauzate de depresie la adolescenti.

„Premiera in cinema a lui Otto este un vis la care, in pandemie, nu am indraznit sa sper. Otto Barbarul este un film gandit si realizat pentru experienta privitorului intr-o sala de cinema, o experienta imersiva la care am lucrat in detaliu pe sunet, muzica si imagine. Este o mare bucurie ca filmul sa ajunga la public astfel.

Cum filmul nostru deschide o portita catre lumea atat de complicata a varstei adolescentei, campania celor de la depreHUB vine sa acompanieze demersul nostru prin deschiderea unui dialog menit sa duca la constientizarea problemelor emotionale ale varstei si solutiile si sprijinul pe care il putem gasi pentru prevenirea alunecarii in zone mai intunecate.” spune Ruxandra Ghitescu si ne indeamna: „Vino sa il vezi si sa asculti muzica lui Otto in cinema si #NuDaDoarCuSeen!”

Distins anul acesta la TIFF cu ‚Premiul pentru cel mai bun lungmetraj in cadrul Zilelor Filmului Romanesc’, Otto Barbarul va putea fi vazut in prima saptamana in cinematografele din Bucuresti (Cinema Elvire Popesco, Cinema Europa, Cinema Muzeul taranului, Cinema Union, Happy Cinema), Bistrita (Cinema Dacia), Brasov (Centrul Cultural Reduta), Cluj (Cinema Arta, Cinema Victoria), Craiova (Cinema Patria), Iasi (Cinema Ateneu), Lugoj (Cinema Bela Lugosi), Oradea (Cinema Palace), Pitesti (Cinema Trivale), Sibiu (Cinema Arta, Cine Gold) si Targu Mures (Cinema Arta).

Mai mult, spectatorii se vor putea intalni cu echipa filmului la proiectiile speciale de la:
Bucuresti, Cinema Elvire Popesco – marti, 21 septembrie, ora 20:30
Craiova, Cinema Patria – sambata, 25 septembrie, ora 19:00
Iasi, Cinema Ateneu – luni, 27 septembrie, ora 20:00
Bucuresti, Gradina cu filme, joi, 30 septembrie.

Filmul surprinde momentul din viata unui adolescent punk in varsta de 17 ani, in care acesta se confrunta cu pierderea iubitei sale si ii are in distributie Marc Titieni, Adrian Titieni, Ioana Bugarin, Ioana Flora, Mihaela Sirbu, Iulian Postelnicu, Ana Radu, alaturi de regretatul Constantin Draganescu.

“Ghitescu realizeaza un portret tandru, care nu e lipsit de surprize si bucati spectaculoase de actorie“ scria Georgiana Musat (Acoperisul de sticla) despre filmul produs de Alien Film in coproductie cu Polar Bear si Alien Films Entertainment.

Otto Barbarul a carui scenariu si regie sunt semnate de Ruxandra Ghitescu, a avut premiera mondiala in competitia oficiala a celei de-a 26-a editii a Festivalului International de Film de la Sarajevo. Ana Draghici semneaza imaginea iar Dana Bunescu montajul. Producatorii filmului sunt Iuliana Tarnovetchi si Oana Prata, iar Anda Ionescu este producator delegat. Compania Reason8 Films se ocupa de vanzarile internationale ale filmului iar Freealize este distribuitorul national.

Productia este realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Eurimages, co-finantata de Shelter Prod., cu sprijinul Taxshelter.be & ING si al Programului Europa Creativa al Uniunii Europene, in colaborare cu Societatea Romana de Televiziune, co-finantata de Orkla Foods Romania, North Macedonia Film Agency, Expur SA si Multi Media Est, sponsorizata de Computaris Romania, Tremend Software Consulting si Krautz Production.Mai multe informatii gasiti si pe https://www.facebook.com/OttoBarbarul sau https://www.instagram.com/otto.barbarul iar trailerul poate fi urmarit pe: https://youtu.be/xTca8PqB83g