¬Om Caine¬ - din 16 septembrie pe marile ecrane din Romania
8/8045
calendar_month 24 Mai 2022, 10:24
„Om Caine / Man and Dog”, primul lungmetraj regizat de Stefan Constantinescu, va avea premiera în cinematografele din Romania pe 16 septembrie 2022.

Filmul, cu Bogdan Dumitrache si Ofelia Popii în rolurile principale, va avea avanpremiera nationala în cadrul celei de-a 21-a editii TIFF (17-26 iunie 2022), fiind proiectat în cadrul programului “Zilele Filmului Romanesc”.
„Om Caine / Man and Dog” a avut premiera mondiala, la începutul anului, la Goteborg Film Festival.

Lungmetrajul, distribuit de microMULTILATERAL, este o poveste despre dragoste si exil, scrisa de Andrei Epure, Stefan Constantinescu si Jorgen Andersson, structurata sub forma unui film noir, în care se întrepatrund senzatiile de paranoia, alienare, umorul absurd si sentimentul unei iminente catastrofe.

Actiunea filmului are loc în apogeul crizei sanitare provocate de coronavirus cand personajul principal, Doru, decide sa revina în Romania, abandonandu-si locul de munca din Suedia. El sustine ca trebuie sa asiste la botezul fiului celui mai bun prieten, dar în realitate are un alt plan. Alaturi de cainele mamei lui, Doru urmareste sa îsi confirme banuielile legate de infidelitatea sotiei. Timpul este scurt, Europa se pregateste sa îsi închida granitele, iar superiorii îi cer sa se întoarca de urgenta în Suedia.
Din distributie fac parte, între altii, actorii Ana Ciontea, Voica Oltean, Liviu Pintileasa si Cosmina Stratan, iar filmarile au avut loc în Romania si Suedia.

Imaginea filmului este semnata de Alexandru Solomon, montajul a fost realizat de Catalin Cristutiu, Alexandra Alma Ungureanu s-a ocupat de scenografie si costume, Petya Simeonova de machiaj, iar inginer de sunet a fost Boris Trayanov.
Producatorii sunt Ada Solomon si Diana Paroiu, iar co-producatori: Rossitsa Valkanova, Jorgen Andersson, Nina Frese si Peter Possne.

„Om Caine” este o productie microFILM (Romania), KLAS Film (Bulgaria), Doppelganger (Suedia), Pandora Film (Germania), în co-productie cu HiFilm Productions, Film i Väst si în asociere cu nomada.solo, Visual Walkabout, Shoot & Post, Auditory, Magic Shop, KF Pro, Maxim 15, Mobiton.

Realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Bulgarian National Film Centre, Film- und Medienstiftung NRW, Programului Europa Creativa MEDIA al Uniunii Europene, Televiziunii Romane, Swedish Arts Grants Committee, Ambasadei Suediei la Bucuresti si sustinuta de Cinema City Romania, Dr. Oetker, SUPERBET, Garanti BBVA, AQUA Carpatica, Vola.ro, MediaCom, Zenith Media. Productia a fost dezvoltata în cadrul programelor First Films First, Les Arcs Coproduction Village si Les Arcs Work in Progress.

Ştefan Constantinescu este regizor si artist roman stabilit la Stockholm. Practica lui este una multidisciplinara, el lucreaza în domenii precum filmul, fotografia, carte de artist si pictura. A regizat mai multe scurtmetraje, printre care „Troleibuzul 92” (2009), prezentat la Bienala de la Venetia, „Family Dinner/ Cina în familie” (2012), selectat în Semaine de la Critique de la Cannes, si „6 Big Fish/6 pesti mari” (2013), a carui premiera a avut loc în cadrul competitiei Pardi di Domani – Festivalul International de Film de la Locarno. Tot în 2013 are o expozitie personala la Gothenburg Museum of Art.Documentarul „Dacia, dragostea mea”, pe care l-a lansat în 2009, a participat la numeroase festivaluri internationale (IDFA, Jihlava, Montreal) si a primit Premiul Juriului în cadrul Documenta Madrid. Cel mai recent proiect este cartea de artist „Noah’s Ark - An Improbable Space Survival Kit”, realizat în colaborare cu artista Corina Ilea.

Secventa oficiala https://youtu.be/647RN9XaaAo