METRONOM, in regia lui Alexandru Belc, in selectia oficiala la Cannes 2022
7/7995
calendar_month 14 Apr 2022, 12:51

Alexandru Belc, va debuta cu primul lui film de lungmetraj, METRONOM, o productie Strada Film International, în competitia prestigiosului festival de film de la Cannes ajuns anul acesta la cea de-a 75-a editie, în cadrul sectiunii Un Certain Regard.
„Un Certain Regard prezinta filme ce redau o viziune speciala asupra lumii si aduna, în fiecare an, cineasti unici din întreaga lume într-o selectie plina de diversitate si aplomb” declara la un moment dat Thierry Frémaux – directorul festivalului.
Sinopsis:
În timp ce tiriac si Nastase joaca Finala Cupei Davis împotriva Americii în 1972, doi liceeni se iubesc si scriu scrisori la emisunea METRONOM de la Europa Libera. Cand el primeste aprobarea sa plece definitiv din tara, împreuna cu familia, ei stiu ca trebuie sa se desparta, dar nu se asteptau ca ultimele zile împreuna sa devina hotaratoare pentru întreaga lor viata.
Regizor:
„Este o perioada pe care am cunoscut-o la început prin muzica: Janis Joplin, Doors, Mircea Florian… Filmul e povestea unei generatii care a ravnit la libertate, o generatie pusa la încercare de regimul comunist al anilor ‘70. E o poveste de iubire între doi adolescenti dar si o poveste personala despre tradare, libertate, iertare.” declara Alexandru Belc care semneaza scenariul si regia filmului.

METRONOM este o productie Strada Film International (Romania), Midralgar (Franta) si Chainsaw Europe, realizat cu sprijinul Centrului National al Cinemtigrafiei, La Region Nouvelle-Aquitaine, cu suportul Catena, OMD Romania si Friesland Campina.


Mai multe informatii vor fi postate pe https://www.facebook.com/MetronomFilmul