Dupa 13 Assassins, Takashi Miike tinteste spre adaptarea unui joc video
3/3361
calendar_month 24 Mai 2011, 13:43
Filmul 13 Assassins a fost primit excelent de catre criticii de film, insa nu acelasi lucru s-a intamplat cu prima incercare 3D a cunoscutului regizor japonez Takashi Miike. Hara-Kiri: Death of a Samurai a avut premiera la Festivalul de la Cannes de anul acesta si nu a starnit prea multe valuri.
Asta nu l-a impiedicat insa pe prolificul cineast sa-si anunte unul dintre noile sale proiecte, ceva cu totul diferit de ultimele sale realizari. „Ma pregatesc sa incep lucrul la o drama cu avocati, cu accente comice, bazata pe un joc video pentru Nintendo DS [console portabile n.r.]”, a declarat el pentru The Huffington Post.
Desi nu a specificat si numele acestuia, se pare ca este vorba de Ace Attorney, o serie de trei jocuri video de aventura a caror poveste se desfasoara in jurul unor procese.
Lansata initial doar in Japonia (si doar in japoneza) intre 2001 si 2004, franciza a debutat ulterior si in Statele Unite, unde a primit titlul Phoenix Wright: Ace Attorney, dupa numele personajului principal.
Ramane de vazut cum va reusi Miike sa aduca pe marele ecran, intr-o adaptare live-action, drama cu avocati, intr-o pelicula care sa se dovedeasca, potrivit afirmatiilor sale, captivanta, atat prin umor, cat si prin suspansul creat de incurcaturile in care intra protagonistul.
Sursa