Cel mai nou film semnat de Cristi Puiu, MMXX, va avea premiera mondiala in cadrul competitiei oficiale de la San Sebastian
3/35061
calendar_month 07 Iul 2023, 17:25

Filmul MMXX al lui Cristi Puiu va avea premiera mondiala in cadrul competitiei oficiale a Festivalului International de Film de la San Sebastian, Spania (SSIFF). Aflat la cea de-a 71-a editie, SSIFF este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din regiune, care reuneste anul acesta in selectia sa „un mix eclectic de favoriti ai filmului de arta in competitia sa” – The Hollywood Reporter.

MMXX este un film care prezinta patru scurte momente in timp care surprind ratacirile unor suflete blocate la rascrucea istoriei.

Oana Pfifer, o tanara terapeuta, vizibil distrasa din motive necunoscute, se strecoara putin cate putin in plasa chestionarului pe care clientul sau ar trebui sa il completeze.

Mihai Dumitru, fratele mai mic al Oanei, ingrijorat de pregatirile pentru aniversarea sa si fara sa-si dea seama cat de nepotrivite sunt pretentiile sale, se trezeste prins intr-o poveste mult mai mare decat poate duce. 

Septimiu Pfifer, sotul Oanei, ingrijorat de starea de sanatate in legatura cu o posibila contaminare cu SARS COV 2, asculta o poveste stranie in care a fost prins colegul sau de la ambulanta in urma cu mult timp, in asteptarea urmatorului apel de urgenta.  
 
Narcis Patranescu, inspector la brigada de crima organizata, tulburat de moartea recenta a unuia dintre colegii sai, se trezeste prins intr-o poveste intunecata in timp ce interoga o tanara.

Cristi Puiu este cunoscut publicului din intreaga lume ca initiator al Noului Val din cinemaul romanesc prin filmele sale multi-premiate in cele mai importante competitii de gen ale lumii: Marfa si Banii (Quinzaine des réalisateurs 2001), Moartea Domnului Lazarescu (Festival de Cannes 2005), Aurora (Festival de Cannes 2010), Sieranevada (Festival de Cannes 2016), Malmkrog (Berlinale 2020). A studiat arte vizuale si cinema la Universitatea Ecole Supérieure des Arts-Visuels din Geneva, Elvetia.

In prezent, se afla in post-productie cu un nou lungmetraj bazat pe povesti din perioada pandemiei din 2020, realizate impreuna cu actori profesionisti si neprofesionisti si este in dezvoltare pentru al optulea sau lungmetraj pentru care va incepe filmarile in primavara anului viitor.

MMXX este o productie Mandragora impreuna cu Actorie de Film (Romania), Youbesc (Republica Moldova), Shellac (Franta) si va fi distribuit in Romania de Iadasarecasa. Producatorii filmului sunt: Dragos Bucur, Dorian Boguta, Sergiu Cumatrenco, Viorel Chesaru, Cristi Puiu si Anca Puiu.

Pe pagina de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/MMXXbyCristiPuiu vor fi anuntate mai multe detalii in perioada urmatoare.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?