Catrinel Marlon, premiata la Rome Film Fest pentru regia debutului in scurtmetraj
8/8273
calendar_month 24 Oct 2022, 12:01
Catrinel Marlon, fotomodel si actrita, a fost recompensata cu premiul special Rai Cinema pentru regia scurtmetrajului „Ossa/ Bones”, realizat impreuna cu Daniele Testi si prezentat in premiera mondiala in sectiunea paralela “Alice nella città a Festa del Cinema di Roma” (Rome Film Fest).
Cea de-a 17-a editie a festivalului a avut loc in perioada 13 – 23 octombrie 2022, iar programul “Alice nella città”, dedicat tinerei generatii de cineasti, s-a derulat in aceeasi perioada.
Drama „Ossa” le are in centru pe Julia, un model in cautarea succesului, si pe Ramona, o tanara roma care isi castiga traiul cantand la metrou. Doua femei diferite, dar, in acelasi timp, asemanatoare. Destinele lor se impletesc, ajungand sa se cunoasca pe fundalul unei Rome multietnice.
„Realitatea Romei de astazi este spusa prin ochii a doua tinere din clase sociale diferite. Nucleul povestii este construit pe conceptul dualitatii: dualitatea protagonistelor si a spatiului, a luminii si intunericului, combinate cu cea a povestii. Pe langa acea dualitate, exploram conceptul identitatii: cand cele doua tinere vin in contact cu lumea fiecareia, par ca se contopesc. Granitele sunt tot mai estompate”, spun cei doi regizori.
Scurtmetrajul regizat de Catrinel Marlon si Daniele Testi, cineast italian cunoscut pentru o serie de filme de moda si videoclipuri, este scris de Francesca Nozzolillo. „Ossa” este o productie Masi Film, in co-productie cu Castadiva Pictures SPA si 8Production SRL. Este produs de Massimiliano Di Lodovico, in colaborare cu Fabio Nesi si Laura Catalano. Imaginea este semnata de Giuseppe Pignone, costumele – de Ginevra Polverelli, scenografia – de Gianni Brugnoli, montajul – de Guido Fonio si muzica – de Rossano Baldini.
Nascuta la Iasi, Catrinel Marlon (Menghia) a inceput cariera in moda la varsta de 16 ani. Protagonista a filmului „La Città Ideale” (2012), de Luigi Lo Cascio, a primit in 2013 Explosive Talent Award la Giffoni Film Festival. In 2015, a jucat in regia lui Brando De Sica in scurtmetrajul „L'errore”, iar un an mai tarziu a primit premiul Kineo la Venetia ca revelatie a cinema-ului italian.
In afara Italiei, Catrinel Marlon, care a fost ambasadorul brandului Chopard la editia din 2018 a Festivalului de Film de la Cannes, a fost implicata in mai multe proiecte cinematografice. A jucat in serialul „CSI”, a fost protagonista lungmetrajului „La Gomera” (2019), pe care regizorul Corneliu Porumboiu l-a filmat in Romania si Spania, si a regizat o reclama Bulgari pentru organizatia Salvati Copiii. In plus, ea colaboreaza cu Andrea Bocelli, atat pentru evenimente caritabile, cat si pentru videoclipuri ale starului italian. In prezent, Catrinel Marlon isi pregateste debutul regizoral in lungmetraj.