Cand apare filmul Gladiator 2?
7/7970
calendar_month 08 Mar 2022, 18:05
La mai bine de doua decenii de la aparitia primului film Gladiator, aceasta productie va avea o continuare. Totul a intrat în procesul de productie, iar regizorul Ridley Scott a anuntat deja ca a primit scenariul filmului.
Ridley Scott a împlinit 84 de ani în noiembrie 2021, dar ramane unul dintre cei mai prezenti regizori. A facut mai multe filme de top în ultimii ani, iar acum pe lista sa a intrat și Gladiator 2.
"Am primit deja scenariul de la Gladiator 2", a declarat Ridley Scott, care a anuntat ca este entuziasmat ca va putea face acest film pentru care sunt așteptari ridicate.
Avand în vedere ca au trecut mai bine de doua decenii de la aparitia primului film, despre o continuare s-a discutat intens. Planuri au fost multe, însa abia acum se concretizeaza și filmul este așteptat sa apara în 2023, conform informatiilor din presa internationala.

Gladiator, un film de top care merita o continuare

Primul film Gladiator a fost lansat în anul 2000. Este considerat unul dintre cele mai bune filme din istorie, astfel ca multi fani au așteptat o continuare. O problema a fost scenariul și modul în care se poate crea o continuare avand în vedere finalul primei productii.
Dar succesul pe care Gladiator îl are este unul evident, motiv pentru care din aceasta productie au aparut inclusiv jocuri de casino. Spre exemplu, în sectiunea pacanele NetBet este disponibil jocul Gladiator Jackpot. Acesta a fost lansat de compania Playtech, iar printre simbolurile sale se afla personajele principale din film.
Cumva lansarea unor noi productii derivate din primul film Gladiator este fireasca, tinand cont de succesul pe care l-a avut. Astfel, filmul Gladiator a avut încasari de 460 de milioane de dolari, la un buget ce a trecut putin de 100 de milioane de dolari. Suma este una admirabila pentru nivelul anului 2000.
De asemenea, Gladiator a avut nu mai putin de 119 nominalizari la 36 gale din industria cinematografica. Astfel a reușit sa caștige 48 de premii, printre care se afla 5 Oscaruri. Conform The New York Times, Gladiator a fost și un film care a schimbat multe în industrie și a redeschis apetitul oamenilor pentru productii inspirate din istoria Imperiului Roman și cea clasica. Ulterior au fost lansate așadar productii precum The Last Samurai, Troia, The Alamo, King Arthur, Alexander, 300 și Kingdom of Heaven.
Gladiator se afla pe locul 44 în topul celor mai bune filme din istorie realizat de IMDB. Are nota 8.5 din aproximativ 1.4 milioane de note acordate de utilizatori.

Despre Gladiator 2 se discuta din 2001

Au trecut mai bine de 20 de ani de cand se discuta despre aparitia Gladiator 2. Discutiile au luat startul în iunie 2001, chiar imediat dupa lansarea primei productii. Rolul de scenarist i s-a oferit lui David Franzoni, însa discutiile nu au mai avansat deși acesta parea entuziasmat.
Apoi, în 2006, Ridley Scott a declarat într-un interviu ca proiectul este pe lista sa, doar ca exista o problema legata de scenariu, întrucat nu se știa modul în care va fi readus la viata personajul principal Maximus.
Ulterior, în 2017, Scott a anuntat ca s-a ajuns la o solutie pentru reînvierea personajului principal. Înca de atunci au început discutiile cu Russell Crowe pentru a reveni în rolul pe care l-a avut în primul film și este de așteptat ca acesta sa accepte. În plus, lui Crowe i s-a oferit și rolul de co-producator. În aceste conditii, Gladiator 2 a intrat în linie dreapta, iar fanii așteapta cu nerabdare lansarea ce ar urma sa aiba loc cel mai probabil în 2023 sau macar un trailer video.