Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale - O mai buna sanatate mintala incepe cu o mai buna intelegere
3/35338
calendar_month 10 Oct 2023, 18:11


Cat de bine va cunoasteti propria minte? Ati alocat recent putin timp pentru a va verifica starea de bine — atat in corp, cat si mintea? Pentru multi, raspunsurile acestor intrebari nu sunt intotdeauna pozitive, motiv pentru care Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale este un bun prilej sa ne reamintim ca este nevoie sa avem grija de sanatatea noastra mintala in aceeasi masura in care ne monitorizam sanatatea fizica. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), una din opt persoane din lume traieste cu o tulburare mintala. 

Afectiunile de sanatate mintala sunt raspandite in intreaga lume si sunt adesea trecute cu vederea si eclipsate de agitatia vietilor noastre zilnice aglomerate. Desi este o situatie des intalnita, problemele pot ramane nesupravegheate atunci cand oamenii nu sunt constienti de o afectiune de sanatate mintala sau chiar ignorate atunci cand devin evidente, ceea ce ii determina sa sufere in tacere.

Cu toate acestea, pe masura ce tot mai multe persoane din intreaga lume au inceput sa inteleaga relevanta constientizarii sanatatii mintale, cererea pentru o mai buna intelegere a starii de bine mintala si modalitati convenabile de monitorizare zilnica a acesteia creste. Acesta este motivul pentru care, in cadrul eforturilor sale continue de extindere a functionalitatii si beneficiilor dispozitivelor sale purtabile, Samsung se asociaza cu Massachusetts General Hospital (MGH), un spital afiliat la Harvard Medical School, pentru a duce capacitatea de colectare a datelor privind sanatatea mintala cu ajutorul dispozitivelor purtabile chiar mai departe.

Fiind o companie dedicata furnizarii de informatii profunde despre starea de bine generala a utilizatorilor sai, Samsung crede ca dispozitivele purtabile, precum Galaxy Watch, pot fi utile in sporirea constientizarii asupra sanatatii mintale. Dispozitivele purtabile ne insotesc pe parcursul intregii zile si ar putea avea potentialul de a ajuta utilizatorii sa inteleaga mai bine starea lor de sanatate mintala pe baza masuratorilor fizice.

Expertii departamentului de psihiatrie al Spitalului General Massachusetts colaboreaza cu Samsung pentru a desfasura un studiu utilizand ceasul Galaxy, si al carui rol este de a intelege relatia dintre factori precum somnul, activitatea fizica, ritmul cardiac, variabilitatea ritmului cardiac, rutinele zilnice si starea de sanatate mintala a utilizatorului. In cadrul studiului, cercetatorii vor analiza datele colectate de ceas de la participanti pentru a intelege cum ceasurile inteligente pot fi utilizate ca un instrument eficient si comod pentru monitorizarea starii de sanatate mintala a unei persoane.

"Aceasta cercetare reprezinta un excelent exemplu al angajamentului Samsung de a aduce noi instrumente de monitorizare a sanatatii utilizatorilor de dispozitive Galaxy in intreaga lume si de a oferi o experienta superioara si cuprinzatoare in ceea ce priveste starea de bine", a declarat Hon Pak, Vicepresedinte si Sef al Echipei de Sanatate Digitala, Divizia MX Business la Samsung Electronics. "Prin colaborarea noastra cu Massachusetts General Hospital, ne propunem sa imputernicim utilizatorii sa inteleaga mai bine starea lor de bine mintala intr-un mod mai comod si sa le oferim o imagine mai completa a sanatatii lor holistice, inclusiv a mintii si corpului."

Samsung conduce urmatoarea era a monitorizarii sanatatii digitale cu senzori avansati, inclusiv inovatorul senzor Samsung BioActive. Si avand o istoric de colaborare stransa cu liderii din industrie, Samsung colaboreaza cu Spitalul General Massachusetts pentru a explora noi tehnologii care sa ofere functionalitati extinse privind starea de sanatate mintala, construind pe fundatia ecosistemului de functionalitati de sanatate Samsung astfel incat sa creeze noi posibilitati in monitorizarea bunastarii."Proiectul nostru cu Samsung are potentialul de a oferi utilizatorilor o intelegere imbunatatita a sanatatii lor mintale prin datele colectate de ceasurile inteligente", a declarat Amanda Baker, PhD, Director al Centrului pentru Tulburari de Anxietate si Stres Traumatic de la Spitalul General Massachusetts. "Traind cu stres este o provocare zilnica pentru atat de multi oameni, asa ca speram ca toata colaborarea noastra cu Samsung va oferi o perspectiva mai profunda asupra bunastarii lor mintale zilnice."