hit.ro  »  Stiri  »  Evenimente  »  Vanatoare de Comori de Cartier in Buzesti, Icoanei si Mantuleasa in weekendul 28-29 octombrie, in cadrul Om cu Om Festival de Cartier

Vanatoare de Comori de Cartier in Buzesti, Icoanei si Mantuleasa in weekendul 28-29 octombrie, in cadrul Om cu Om Festival de Cartier

calendar_month 26 Oct 2023, 19:13


Participantii pot descoperi interventii creative, artistice si comunitare in cele trei cartiere si pot castiga jocul Om cu Om

Om cu Om – Festival de Cartier, eveniment dedicat comunitatii locale, organizeaza o Vanatoare de Comori in weekendul 28-29 octombrie in cartierele Buzesti, Icoanei si Mantuleasa. In cadrul Vanatorii de Comori, participantii au ocazia sa exploreze interventiile creative, artistice si comunitare discutate in timpul festivalului, aflate in cele trei cartiere. 

Proiectul Om cu Om – Festival de Cartier este co-finantat de Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB in cadrul Programului Bucuresti Acasa 2023. Pentru informatii detaliate despre programul de finantare al Primariei Municipiului Bucuresti prin ARCUB, puteti accesa https://arcub.ro. Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Primariei Municipiului Bucuresti sau ARCUB.

Timp de trei weekend-uri, festivalul Om cu Om a adus impreuna oameni care locuiesc, lucreaza sau studiaza in cartierele Mantuleasa, Icoanei si Buzesti pentru a se cunoaste, a explora cartierul si a impartasi experiente artistice si comunitare, cu potentialul de a initia o retea comunitara. In cadrul Vanatorii de Comori de Cartier, toate initiativele discutate vor capata o forma creativa cu ajutorul artistilor implicati in proiect.

Participantii sunt incurajati sa parcurga traseul Vanatorii pentru a descoperi „comorile” constand in interventii creative, artistice si comunitare realizate in cele trei cartiere:
    • obiecte reciclate (upcycling): Mantuleasa, ghid Bela Zoltan – artist vizual
    • fotografie sau text scris: Mantuleasa, ghid Alina Usurelu – artist multivalent
    • pictura murala: Icoanei, ghid Lavinia Falcan – pictorita
    • interventii sociale: Icoanei, ghid Bogdan Costea – actor
    • placute ceramice personalizate cu tema „acasa”: Buzesti, ghid Denisa Popescu – artist vizual Antistatic

Participantii pot castiga prin tragere la sorti jocul Om cu Om, un joc de societate cu 100 de intrebari jucause, care stimuleaza imaginatia si incurajeaza cunoasterea reciproca. 

Startul traseului se va da sambata, 28 octombrie si duminica, 29 octombrie, intre 16.00-18.00, la urmatoarele locatii:
    • Buzesti – Centrul EKA, strada Horatiu nr. 28
    • Icoanei – Teatrul Improteca, strada Comanita nr. 9
    • Mantuleasa – Centrul Shakti, strada Parintele Staniloaie nr. 7

Participantii vor fi incurajati, cu ajutorul ghizilor prezenti, sa gaseasca locurile in care se afla comorile. Pentru a participa la tragerea la sorti, cei doritori au nevoie sa fotografieze comorile, sa le trimita catre Om cu Om in mesaje private pe Facebook sau Instagram si sa le posteze pe retelele proprii de socializare cu un tag catre Om cu Om. 

Pe termen lung, Festivalul Om cu Om isi propune sa planteze seminte de buna vecinatate si comunitate in cat mai multe cartiere din Bucuresti si din tara, pentru o societate cat mai sanatoasa.

 

Sondaj

Folositi internetul pentru: