Transalpina Fest a ajuns la a sasea editie
3/36992
calendar_month 28 Iun 2024, 14:00


► Pe 28 si 29 iunie, line-up-ul combina numele consacrate ale rockului, precum Compact, Kripton, Zdob si Zdub, Tavi Colen Band, cu mai tinerii Korsar, Lidia Buble si, mai putin cunoscuti publicului autohton, Cuibul, din Republica Moldova. Un moment de exceptie in cadrul festivalului va fi recitalul lui Josef Kappl - ex-Phoenix – si al trupei „Mesterii Rock"

„Transalpina Fest" este unul dintre evenimentele create in cadrul unui proiect cultural – turistic de promovare a turismului in Gorj si, in particular, a zonei montane a Gorjului si a statiunii Ranca.

Proiectul „Vino acasa la Brancusi!" a fost initiat in 2014 de catre Consiliul Judetean Gorj si Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului „Acasa la Brancusi", cu obiectivul declarat de a face din industria ospitalitatii o alternativa de dezvoltare economica a judetului, avand in vedere potentialul natural de exceptie al Gorjului.

Conceptul de promovare s-a bucurat de succes, proiectul fiind premiat de Federatia Asociatiilor de Promovare din Romania in cadrul Galei „Fashion TV Awards" in 2015. De-a lungul timpului proiectul s-a dezvoltat si a fost completat cu evenimente dedicate specific zonelor turistice, „Transalpina Fest" fiind targetat pentru promovarea celei mai inalte sosele din Romania si a statiunii montane Ranca.

Festivalul a fost lansat in 2017, aflandu-se acum la editia a 6-a, cu un an de pauza in pandemie. Organizatorii au fost preocupati, in primul rand de calitatea spectacolelor, in fiecare an fiind invitati cei mai buni artisti ai genului, combinand trupe consacrate cu artistii „noului val". Pe scena festivalului au concertat pana acum peste 40 de grupuri sau solisti individuali, printre ei numarandu-se Vita de Vie, Krypton, Kempes, Iris, Celelalte Cuvinte, Cargo, Bucovina, Anton, Spitalul de Urgenta, Timpuri Noi, The Rock si Dave Evans (primul solist AC/DC), Scarlet Aura sau Altar.

Pentru aceasta editie, care are loc pe 28 si 29 iunie, line-up-ul combina numele consacrate ale rockului, precum Compact, Kripton, Zdob si Zdub, Tavi Colen Band, cu mai tinerii Korsar, Lidia Buble si, mai putin cunoscuti publicului autohton, Cuibul, din Republica Moldova. Un moment de exceptie in cadrul festivalului va fi recitalul lui Josef Kappl - ex-Phoenix – si al trupei „Mesterii Rock".

Alaturi de calitatea muzicii, atractivitatea evenimentului este data de cadrul natural de exceptie, spectaculosii munti Parang, la poalele varfului Papusa, dar si de ofertele culinare, zona fiind recunoscuta pentru produsele traditionale ciobanesti, tocanul de oaie, bulzul, branza, atat de cautate de turisti.