hit.ro  »  Stiri  »  Evenimente  »  Start-up-uri romanesti se afla printre primele cinci solutii regionale

Start-up-uri romanesti se afla printre primele cinci solutii regionale

calendar_month 21 Nov 2023, 18:10


Incepe etapa prezentarilor din cadrul BASF Innovation Hub, concursul pentru un viitor durabil din centrul si sud-estul Europei 
 
- Start-up-urile romanesti 3D Printing Hub si Peelhy vor participa, pe 23 noiembrie, in etapa prezentarilor din cadrul competitiei pentru un viitor sustenabil, organizate in 11 tari europene

- Solutiile prezentate vizeaza piata produselor imprimate 3D, printr-o platforma care conecteaza clientii cu furnizorii de servicii, dar si scaderea contaminarii fructelor si legumelor proaspete

- Marea finala este programata pentru vineri, 24 noiembrie
 
Start-up-urile romanesti 3D Printing Hub si Peelhy s-au calificat printre primele cinci solutii regionale ale competitiei pentru un viitor sustenabil, BASF Innovation Hub. Selectarea acestora in etapa regionala deschide posibilitatea de a participa la Marea finala pentru intreaga Europa Centrala si de Sud-Est.

Start-up-ul 3D Printing Hub dezvolta o solutie care conecteaza furnizorii de servicii de imprimare 3D de calitate si clientii care au nevoie de aceasta, printr-o platforma care ofera servicii mai eficiente. Start-up-ul Peelhy dezvolta un bio-sticker antimicrobian si biodegradabil pentru alimente proaspete si legume cu coaja comestibila, care scade nivelul acestora de contaminare.

Prezentarile live vor incepe joi, 23 noiembrie, la ora 9:00 si pot fi urmarite gratuit pe canalul oficial de YouTube al BASF Innovation Hub. Competitia se adreseaza inovatorilor care aduc solutii de tehnologii curate (Cleantech), circularitate si agricultura sustenabila (Farm to Fork), care fac parte integranta din Pactul Verde European.

Andreas Lier, Managing Director BASF pentru Romania, Bulgaria si Macedonia de Nord, subliniaza ca BASF Innovation Hub are loc pentru al treilea an la rand, iar interesul de participare al start-up-urilor este in continuare ridicat: „Anul acesta am primit peste 120 de inscrieri din 11 tari europene, mai mult decat in ​​editiile precedente. Europa are obiectivul de a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic pana in 2050. Acest lucru inseamna ca guvernul, industria si indivizii trebuie sa lucreze impreuna, iar start-up-urile joaca un rol foarte important in acest context”.

Sebastian Metz, director general AHK Romania, este incantat de numarul mare de participanti la competitia din acest an: „Imi face mare placere sa vad angajamentul start-up-urilor locale fata de obiectivele unui viitor sustenabil, participand la aceasta competitie.”

Cele mai bune doua solutii din finala regionala se califica automat pentru urmatoarea etapa, unde se vor confrunta cu castigatorii celorlalte faze regionale.
 
CRONOLOGIA EVENIMENTULUI

23.11 COUNTRY CLUSTER 3  - Romania, Grecia si Bulgaria 9-11.30h
https://www.youtube.com/watch?v=s-sEBNBwL9g

23.11 COUNTRY CLUSTER 1 - Austria, Republica Ceha si Slovacia 13-15.30h
https://www.youtube.com/watch?v=5b7FvdMf8DE

23.11 COUNTRY CLUSTER 2 – Regiunea Adriatica si Ungaria 17-19.30h
https://www.youtube.com/watch?v=VaQNt1olxfE24.11 MAREA FINALA 13-16h
https://www.youtube.com/watch?v=8gxWgNJDwfo

 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?