hit.ro  »  Stiri  »  Evenimente  »  Sony anunta ca va avea o expozitie la cea mai mare conferinta internationala din lume despre accesibilitate

Sony anunta ca va avea o expozitie la cea mai mare conferinta internationala din lume despre accesibilitate

calendar_month 18 Mar 2024, 14:30


Sony Group („Sony”) a anuntat astazi ca va avea o expozitie la cea mai mare conferinta internationala despre accesibilitate din lume, „CSUN Assistive Technology Conference 2024”, intre 18 si 22 martie, in Anaheim, California.

Pe baza scopului sau, de a „umple lumea cu emotie, prin puterea creativitatii si a tehnologiei”, Sony isi propune sa ajute la construirea unui viitor incluziv in care toata lumea sa poata impartasi momentul, promovand accesibilitatea cu tema „Oferirea inovatiei pentru un viitor accesibil”. In acest scop, Sony intentioneaza sa implementeze un design inclusiv care incorporeaza aceasta perspectiva in procesele lor de comercializare a produselor pana in anul fiscal 2025.

Expozitia va prezenta produsele Sony accesibile si diverse initiative de design inclusiv, inclusiv controlerul Access™ pentru consola PlayStation® 5 (PS5®), care poate fi personalizat pentru a se potrivi nevoilor fiecarui jucator, si castile Float Run off-ear, care sunt proiectate cu difuzoarele care plutesc in fata urechii pentru a permite utilizatorilor sa se bucure de muzica si alte tipuri de divertisment audio in timp ce aud sunetele ambientale din jurul lor in mod natural.

Principalele exponate

Consola PlayStation 5

Consola PS5 ofera optiuni de afisare si personalizare, cum ar fi zoom, corectie de culoare si ajustari ale dimensiunii textului, o functie de citire a ecranului, subtitrari si transcriere prin chat. In plus, PlayStation Studios creeaza o varietate de titluri de software care definesc industria, cu o serie de setari de accesibilitate pentru vedere, auz si motor. In PlayStation Store de pe consola PS5, jucatorii pot explora etichetele de accesibilitate pentru a obtine informatii detaliate despre functiile de accesibilitate acceptate in jocurile PS5 si PS4.

Controler de acces pentru consola PlayStation 5

Dezvoltat in colaborare cu comunitatea de accesibilitate, controlerul Access ofera o gama extinsa de optiuni de personalizare hardware si software. Le permite jucatorilor cu dizabilitati sa creeze configuratii de control personalizate folosind butoane si capace interschimbabile, permitand sesiuni de joc mai lungi si mai confortabile. Aceasta personalizare satisface puterea unica, gama de miscare si nevoile fizice ale fiecarui jucator.

Casti fara fir Float Run Off-Ear

Float Run are un stil nou de casti care pozitioneaza difuzorul langa, dar fara a atinge, canalul urechii, lasand urechea descoperita in siguranta, oferind totusi o experienta sonora bogata. Designul in afara urechii Float Run ofera o potrivire confortabila si o calitate ridicata a sunetului, fara a fi nevoie sa introduceti nimic in ureche si va mentine in contact cu mediul inconjurator. Pentru un confort extins, un design fara presiune se aseaza pe urechile purtatorului, astfel incat alergatorii se pot bucura de confort mai mult timp si fara intreruperi.

Casti cu adevarat wireless LinkBuds ®

LinkBud-urile au fost create cu un design unic cu inel deschis, care permite utilizatorilor sa se adapteze la lumea exterioara oricand doresc, fara a compromite experienta de ascultare. Unitatea de driver de inel are o diafragma centrala deschisa pentru transparenta audio, astfel incat conversatia cu prietenii si conectarea la imprejurimi este usoara. Deoarece castile sunt mici, usoare si nu blocheaza urechile, utilizatorii le pot pastra tot timpul, increzatori ca nu vor pierde sunetele ambientale din mediul inconjurator chiar si atunci cand asculta muzica sau participa la intalniri online. Cu Wide Area Tap *1 , utilizatorii pot atinge de doua ori sau de trei ori in fata oricareia dintre urechi pentru a regla redarea.TV OLED BRAVIA™ 4K

BRAVIA ofera o varietate de functii de accesibilitate bazate pe feedback-ul de la persoanele cu dizabilitati care doresc sa foloseasca televizorul in mod mai independent, inclusiv cititorul de ecran TalkBack pentru setarile initiale, o functie de expirare a meniului care permite utilizatorilor sa pastreze meniurile pe ecran mai mult timp si inversarea culorilor si moduri in tonuri de gri pentru persoanele cu vedere scazuta sau sensibilitati vizuale.

Camere digitale

O selectie de camere digitale Sony ofera o functie de citire a ecranului *2 si o functie de marire a ecranului *3 . Utilizatorii pot confirma meniurile si ecranele de operare auditiv in loc de vizual si pot schimba cu usurinta marirea afisajului ecranului prin simpla apasare a unui buton.

 Kit camera de proiectie Retina

Sony a creat kitul de camera de proiectie retina „DSC-HX99 RNV kit” cu o tehnologie de proiectie retiniana cu laser, care este mai putin afectata de capacitatea de focalizare a ochiului. Prin combinarea Cyber-shot® „DSC-HX99” si vizorul QD Laser Co., Ltd. „RETISSA NEOVIEWER” *4 , o imagine digitala de la camera este proiectata direct pe retina, permitand persoanelor cu dificultati sa foloseasca un vizor conventional un mod nou si mai clar de a vedea si fotografia lumea.

Xperia 1 V

Din 2021, echipa de software Sony joaca un rol central in imbunatatirea unei selectii de aplicatii originale cu contributii din partea angajatilor cu dizabilitati de la Sony/Taiyo Corporation. De exemplu, atunci cand utilizatorul activeaza functia de fotografiere, Photography Pro, il poate informa despre informatiile de orientare orizontala a ecranului prin semnale sonore.

Proteze auditive fara prescriptie medicala (OTC) (numai pe piata din SUA)

Sony a lansat doua aparate auditive OTC autonome* 5 pe piata din SUA in octombrie 2022, cu un aspect diferit fata de protezele auditive conventionale, care au fost dezvoltate luand in considerare feedback-ul utilizatorilor inainte si in timpul dezvoltarii in colaborare cu WS Audiology. CRE-C10, cu un design elegant si discret, care este practic invizibil, si CRE-E10, care are o baterie reincarcabila si este compatibil Bluetooth®* 6 permitand utilizatorilor sa se conecteze cu usurinta la streaming audio sau muzica (numai iOS). * 7 O aplicatie dedicata pentru smartphone permite utilizatorilor sa-si configureze cu usurinta aparatele auditive OTC si sa le personalizeze in functie de nevoile lor auditive.

Display accesibil cu amanuntul

Sony va prezenta un afisaj de vitrina cu capabilitati Braille si de descriere audio a produselor, creat in cooperare cu Institutul Braille, o organizatie non-profit care sprijina vietile persoanelor cu deficiente de vedere. Afisajul de vanzare cu amanuntul cu capacitate de descriere audio a fost instalat in 10 magazine din SUA, iar functia de imprimare Braille va fi adaugata in viitorul apropiat.

Pe langa expozitiile de mai sus, Sony va organiza sesiuni de conferinte pentru a prezenta o selectie de initiative de accesibilitate.

Oferirea de inovatie pentru un viitor accesibil

Shiro Kambe, Senior Executive Vice President, Sony Group Corporation, si Neal Manowitz, Presedinte si COO al Sony Electronics North America, vor impartasi mesaje video privind accesibilitatea la Sony. Vor fi introduse initiativele Sony de accesibilitate in curs de desfasurare, cum ar fi colaborarea cu organizatii pentru persoanele cu dizabilitati si cele mai recente produse accesibile.

 Proiectarea punctelor tactile pentru produsele BRAVIA de la Sony

Din zona Home Entertainment, Sony va introduce initiative de design incluziv, care tin de pozitia terminalelor de pe televizoare si bare de sunet care pot fi identificate prin atingere la conectarea cablurilor, pe baza conceptului de „Possible sa fac singur”, „Possible sa fac totul” si „Posibila sa ne bucuram impreuna”. In plus, Sony va impartasi modul in care abordarea sa de proiectare incluziva nu numai ca rezolva problemele pentru utilizatorii cu dizabilitati, ci ofera si usurinta in utilizare pentru o gama variata de utilizatori.

Solutiile Sony pentru imagini accesibile

Din zona Imaging, Sony va introduce initiative care permit utilizatorilor diversi sa-si exprime creativitatea. In plus, Sony va gazdui o discutie de grup despre importanta crearii de continut accesibil disponibil pentru toti creatorii cu Sean Dougherty, director al Serviciilor de experienta pentru utilizatori accesibili la o organizatie non-profit Lighthouse for the Blind, Inc., si James Rath, un YouTuber cu vedere scazuta.

Inovatii in materie de accesibilitate de la Sony Interactive Entertainment

Sony Interactive Entertainment, compania din spatele marcii de produse PlayStation, va prezenta cele mai recente eforturi in materie de accesibilitate, inclusiv controlerul Access pentru consola PlayStation 5.

Note:

*1 Pentru a regla functionarea LinkBud-urilor, atingeti intre inceputul urechii (fovea) si lobul urechii si din partea superioara a urechii (auricula) pana sub lobul urechii.

*2 Disponibil in prezent pe Alpha 7C II, Alpha 7CR, Alpha 7R V, Alpha 7 IV, Alpha 9 III, ILX-LR1, FX3, FX30 si camera Vlog ZV-1F, ZV-E1, ZV-1 II vanduta in nord America. Limbile acceptate variaza in functie de modele si regiuni/tari in care sunt vandute.

*3 Disponibil pe Alpha 7C II, Alpha 7CR, Alpha 9 III.

*4 RETISSA NEOVIEWER nu este un echipament medical si nu este destinat sa trateze sau sa asiste in anumite boli sau sa corecteze vederea. Poate fi dificil sa recunoasteti imaginile in functie de partea si gradul de afectare (cum ar fi atunci cand functia retinei este degradata).

*5 Autorizata de FDA ca aparat auditiv OTC, care se adapteaza automat, destinat amplificarii sunetului pentru persoanele cu varsta de 18 ani sau peste cu deficienta auditiva perceputa usoara pana la moderata.

*6 Interoperabilitatea si compatibilitatea dintre dispozitivele Bluetooth® variaza.

*7 Sony | Aplicatia de control al auzului – Utilizati aplicatia de pe smartphone pentru a personaliza setarile. Descarcati aplicatia de pe Google Play si App Store. Serviciile de retea, continutul si sistemul de operare si software-ul sunt supuse termenilor si conditiilor si pot fi modificate, intrerupte sau intrerupte in orice moment si pot necesita inregistrare.

 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?