Presedintii Federatiilor Internationale si Europene de Esports se intalnesc cu mediul politic si academic la Esports Summit la Iasi
3/34957
calendar_month 08 Iun 2023, 14:45

Jucatorul roman Mihai “iM” Ivan apare pentru prima oara in public dupa ce a devenit vicecampion mondial la CS:GO in urma cu cateva saptamani

In ultimul an, scena de esports din Romania a cunoscut o evolutie remarcabila prin prisma rezultatelor jucatorilor romani. Ana Dumbrava a fost desemnata cea mai buna jucatoare de CS:GO din lume, in cadrul galei HLTV, si este, pentru a cincea oara consecutiv, castigatoare a unei competitii ESL Impact, iar Andrei “Odoamne” Pascu a devenit primul roman campion european la League of Legends alaturi de fosta sa echipa Rogue in cadrul LEC. Cea mai recenta realizare a unui jucator profesionist de esports roman ii apartine lui Mihai „iM” Ivan, care a obtinut titlul de vicecampion mondial alaturi de echipa sa in finala celei mai importante competitii de CS:GO din lume, Blast Paris CS:GO Major.

Mihai „iM” Ivan va fi invitatul special al celei de-a treia editii a Esports Summit, care in acest an are loc la Palatul Culturii din Iasi, pe 14 iunie. El va vorbi despre cum a reusit sa atinga aceasta performanta si cat de mult trebuie sa se antreneze un jucator pentru a ajunge in finala unei competitii importante. Evenimentul va putea fi urmarit si live pe www.esports-summit.ro. 

„Motivul pentru care am ales Iasiul pentru aceasta editie a Esports Summit este ca aici vor avea loc finalele Campionatului Mondial de Esports, intre 24 august si 3 septembrie. Nu este loc mai potrivit sa vorbim despre viitorul esports-ului din Romania in acest moment, pentru ca aici, in cateva luni, vor concura pentru premiile totale de 500 de mii de dolari cei mai buni jucatori din lume de CS:GO, eFootbal, Tekken, PUBG Mobile si Mobile Legends. Organizarea Campionatului la noi in tara va avea un impact considerabil, iar la Esports Summit vom vorbi, printre multe altele, despre efectele sale pozitive pentru ecosistemul de esports local”, a declarat Tudor Daescu, presedintele Esports Summit.

La Esports Summit, presedintii Federatiilor Internationale si Europene de Esports, Vlad Marinescu si Tiago Fernandes, se vor intalni cu reprezentanti ai mediului politic din Romania, printre care Mihai Chirica, primar al Municipiului Iasi, Diana Buzoioanu, deputat si Eduard Mititelu, secretar de stat la Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii. Intalnirea are loc intr-un moment important pentru esports-ul local,  legea de recunoastere a esports fiind dezbatuta in comisiile din Parlament, iar la finalul verii au loc finalele Campionatului Mondial de Esports. 

La Iasi, intre 24 august si 3 septembrie, peste 700 de jucatori din peste 120 de tari din intreaga lume vor concura pentru premiile totale de 500.000 de dolari.

In panelurile conferintei vor mai participa Octav “ang” Cretu (Nexus Gaming), Mihai Cotos (Digital Crusade), Jaxi (Streamer), Adrian Iacobini (Academia de Studii Economice Bucuresti), Paul “Werty” Bolog (caster esports), Tudor Daescu (Esports Summit), Nedim Baytorun (Vodafone), Daniel Juravle (Viceprimarul Municipiului Iasi), Cristian Nistor (Digital Throne), Teodora Roman (Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor), Mihaela Tofan (Universitatea Alexandru I. Cuza), Adrian Socaciu (Institutul Sportiv Roman), Costin Bogdan (McCann), Katerina Todorovski (BCR), Roxana Baias (NEPI Rockcastle), Vlad Nagit (101HP.ro), Alexandru Ion (Nexus Gaming) si Marius Radu (GG Industry).

Detalii despre programul conferintei se gasesc pe www.esports-summit.ro.