Fuckup Nights Bucuresti s-a intors pe 22 august cu noi povesti pline de emotie si surse de inspiratie pentru cei care vor sa invete din esec, caci uneori acesta poate fi cel mai bun profesor.
A 22-a editie a evenimentului global – sold out din nou, chiar si in perioada vacantei de vara – a adus laolalta si de aceasta data speakeri remarcabili din domenii diferite. Au fost alaturi de noi Adela Parvu - Interior Designer & Blogger, Angela Valeria Carp - Jurnalist & Digital Creator, Radu Balaceanu - Cofondator Lifebox si Anca Amariei - Cofondator Centrul Eka.
Primul speaker ne-a impartasit o poveste ca un rollercoaster emotional, despre cariera si familie, doua elemente care de multe ori se pot intersecta intr-o confruntare intensa. Adela Parvu, designer de interior si blogger, lucreaza de la 16 ani si recunoaste ca, de-a lungul vremii, a spus „da” la orice; mai putin ei insasi.
„Era foarte important pentru mine sa fiu de folos, sa ii ajut pe ceilalti, sa ma asigur ca se simt bine. Spuneam ca daca cei din jur sunt fericiti, si eu sunt fericita. Acest lucru a venit la pachet cu foarte multa munca si timp dedicat altora si deloc mie. Pe langa nenumaratele joburi, aveam si o viata de familie, doi copii gemeni, un sot, un catelus...”, povesteste Adela.
In urma acestui stil de viata, ea spune ca a avut parte, la un moment dat, de un dublu-divort – unul in plan personal, iar altul in plan profesional.
„La birou, chiar ziceam de multe ori ca facem proiecte pentru familii, noi insine fiind o familie. Credeam ca am ajuns la ceea ce am vazut intr-un documentar: Nu exista sefi, doar prieteni. Eram convinsa ca toata lumea rezoneaza. Cand a venit pandemia, aceasta „familie” a disparut. M-am ocupat singura de tot ce a trebuit sa fac, fara sa observ asta. Am realizat, apoi, ca si acasa era o lipsa mare de afectiune. Astfel, am hotarat sa plec din relatie, iar in perioada imediat urmatoare s-a incheiat si colaborarea cu partenera mea de business – un dublu-divort”, spune Adela Parvu.
Si-a dat seama ca este ceva ce nu functioneaza. A inceput un proces de terapie si a invatat ca, daca esti mereu o persoana draguta doar cu ceilalti, relatia ta cu tine are mult de suferit. I-a fost greu sa accepte acea realitate, insa a inceput sa invete sa aiba grija de sine, iar procesul continua pana in prezent.
„Daca am reusit sa fac proiecte de design interior, trebuie sa fiu in stare sa fac si un proiect de design al vietii. Pentru ca mi-am rezervat timp sa ma cunosc, sa ma inteleg, o sa fie altfel. Ne putem pensiona de la job, dar nu ne putem pensiona de la viata”, incheie Adela povestea ei cu adevarat inspirationala pentru publicul din sala, care a absorbit si a trait fiecare parte a povestii.
Urmatoarea invitata pe scena a fost Angela Valeria Carp, jurnalist, influencer si creatoarea seriei online #NewsWithAngela.
Angela si-a inceput activitatea in mediul online in 2015. In noua ani, a fost consecventa si a incercat mai multe retete, pana a ajuns la versiunea din prezent. A realizat cat de importanta este informatia si a inceput News with Angela, un proiect care a rezonat cu publicul ei si i-a adus colaborari cu branduri si o comunitate de peste 55 de mii de oameni. A sti a devenit un laitmotiv pentru brandul ei personal.
„Cand te construiesti ca un produs, ca o persoana care stie, in momentul in care se demonstreaza ca nu stii, atunci sa te tii”, povesteste Angela, care a impartasit cu publicul Fuckup Nights o postare din trecut, facuta in graba, care i-a adus foarte multa critica.
„In momentul in care gresesti intr-un mediu privat, greseala trece si emotiile pe care le ai atunci trec. Cand gresesti pe Instagram, este ca si cum ai ramane fara chiloti in piata publica. In public, esecul se simte foarte rusinos. Este o rusine care te slabeste mai tare decat orice dieta”, isi povesteste Angela experienta.
Angela spune ca nu esecul in sine este problema, ci felul in care il gestionam dupa ce s-a intamplat.
„Gresesti o data, de doua ori, poate a treia ora ai gresit rau de tot si iti propui sa nu mai gresesti niciodata in viata ta, sa ai un parcurs impecabil. Doar ca este imposibil, sigur vei mai gresi. Ce iti poti propune intr-adevar este sa iti setezi niste valori. Niste valori suficient de sanatoase, puternice, care sa te ajute sa gestionezi din punct de vedere emotional fiecare esec atunci cand vine, la un nivel tolerabil. Cand reusesti sa setezi aceste valori, eu cred ca indiferent de domeniul in care activezi, faci fata mult mai bine si inveti mult mai repede”, explica Angela Carp.
Al treilea invitat al serii a fost Radu Balaceanu, cofondator LifeBox si un altfel de consultant la Not a Consultant. A fost General Manager al Foodpanda Romania, dupa un parcurs personal si profesional plin de peripetii in Rusia si Israel. In paralel, a lansat LifeBox.ro, un model de business pe baza de abonament, cu meniuri zilnice de mancare pentru intreaga zi, trei mese si doua gustari, livrate acasa sau la birou dar si calculate din punct de vedere caloric.
„Programul meu de lucru era de la ora 21 la LifeBox, unde spalam vase, apoi ambalam comenzile pentru a doua zi, noapte de noapte. Dimineata plecam acasa, dormeam doua ore, apoi mergeam la job, la Foodpanda. Lucram pana la 18, ma intorceam acasa, stateam cu fetita mea pana la ora 20, mai dormeam o ora si plecam din nou la LifeBox”, isi povesteste Radu programul haotic de la vremea respectiva.
Intre timp, a decis sa ramana doar antreprenor full time si a traversat perioada pandemiei astfel, impreuna cu partenerii lui, a extins business-ul in Ungaria, pentru ca apoi sa il inchida in perioada inceperii razboiului din Ucraina, a sarit etape in dezvoltarea afacerii dupa cum el povesteste, ca apoi sa invete din greseli.
„Nu va duceti cu capul inainte si nu va expuneti inutil la riscuri, doar de dragul de a o face sau pentru ca da bine in presa. Intotdeauna sa aveti cel putin trei scenarii in plan. Nu sariti etape, oricat de bine v-ar merge pe moment”, sunt sfaturile esentiale oferite de Radu.
El spune ca exista alte lucruri cu adevarat importante in viata, pe langa business: copiii si familia. De fapt, cea mai mare lectie despre fuck ups pe care a invatat-o a venit chiar privindu-si cei trei copii.
„I-am vazut, pe fiecare in parte, cum au inceput sa mearga. Au cazut de atat de multe ori si s-au ridicat cu o data mai mult decat au cazut. Intotdeauna!”, incheie Radu Balaceanu, in aplauzele publicului.
Ultimul moment al serii i-a ridicat pe participanti in picioare pentru un scurt moment de stretching, inainte de inca o prezentare plina de emotie si lectii profunde. Al patrulea speaker al editiei, Anca Amariei, isi descrie cele mai intense doua experiente ale vietii ca fiind niste travalii. Ea a avut parte atat de un travaliu in adevaratul sens al cuvantului, odata cu nasterea fiului ei, dar si de un travaliu profesional, odata cu infiintarea Centrului Eka alaturi de sotul ei, psihoterapeutul Matei Stanculescu.
Anca Amariei a lucrat 15 ani in corporatii inainte sa devina terapeut prin yoga si facilitator de programe de wellbeing full time, pentru ca apoi sa creeze Centrul Eka - primul spatiu fizic full service dedicat sanatatii emotionale, fizice si relationale din Romania. „M-am hotarat sa devin antreprenor cand baietelul nostru avea un an si jumatate, pentru ca mi-am dat seama ca nu ma mai vad intorcandu-ma la jobul meu, ci vreau sa-mi urmez misiunea, sa-i fac pe oameni sa se simta bine”, povesteste Anca.
Totusi, Anca nu a anticipat ca deschiderea unui business avea sa vina la pachet cu sentimentul de „from hero to zero” – de la un mediu corporate in care se descurca de minune si avea rezultate extraordinare la un mediu complet nou, in care s-a lovit de provocari multiple.
„Poti sa ai toti banii din lume pe masa, dar daca nodul este in gat constant, inseamna ca ceva nu este bine acolo. Am invatat ca imi trebuie chimie cu oamenii ca sa pot face business sau orice alt proiect cu ei. Am mai invatat si ca asa cum aveam un program la corporatie, trebuie sa am unul si ca antreprenor. Daca am ajuns acasa, s-au terminat discutiile de business. Din cauza ca vorbeam mereu numai despre Eka, „divort” a fost un cuvant care a ajuns sa fie rostit de mai multe ori de mine si sotul meu. Acum, sunt ownerul unui centru de terapie, dar si client in terapie la randul meu”, spune Anca.
„Este un business care creste la viteza la care vrea el, nu la viteza la care vreau eu. Ma intalnesc in fiecare zi cu sindromul impostorului. Ma ajuta foarte tare exercitiul de recunostinta pe care il fac de 200 si ceva de zile aproape consecutiv. Este un exercitiu care imi reaminteste ca, de fapt, am facut si lucruri bune in ziua respectiva si ca am motive sa fiu recunoscatoare”, completeaza ea.
A 22-a editie Fuckup Nights Bucuresti cu ale sale povesti captivante s-a incheiat, insa urmeaza un nou eveniment pe data de 25 noiembrie. Pe scena FUN XXIII vor urca CEO de companii, cu experiente intense si lectii valoroase pentru fanii serilor in care esecul naste povesti demne de dat mai departe.
Fuckup Nights este un eveniment global cu licenta la nivel national, organizat in Bucuresti de agentia de comunicare DiFine PR.