Peste 1.500 de entuziasti ai inovatiei si creativitatii s-au reunit la cea de-a 13-a editie a TEDxCluj
3/36993
calendar_month 28 Iun 2024, 14:30


Tema a fost „ALL IN” - multiple perspective despre arta, stiinta, sanatate si tehnologie

Peste 1.500 de participanti s-au adunat la cea de-a 13-a editie a TEDxCluj, un eveniment ce a reunit lideri de opinie si creativi sub tema „ALL IN”. Prezentarile inspirationale au abordat teme diferite precum stiinta, tehnologie, sanatate si design, oferind audientei o gama variata de perspective si solutii. 

Evenimentul a gazduit 13 speakeri, punctul culminant al evenimentului fiind momentul lui Marius Moga, care a captivat publicul cu o prezentare care a explorat intersectia dintre arta si stiinta in muzica. Acesta a demonstrat cum muzica ne imbogateste viata culturala si serveste ca un instrument de vindecare emotionala si mentala.

Pe de alta parte, Dr. Roxana Mittler-Matica, neurochirurg si inginer, a discutat despre necesitatea unui sistem de sanatate care pune in centru omul, preventia si longevitatea. Aceasta a vorbit despre speranta si  a oferit solutii concrete pentru a naviga intr-o lume in care sanatatea este tot mai mult definita de tehnologie si inovatie personalizata.

Profesorul de gastronomie moleculara si biotehnologii alimentare, Dan Vodnar a prezentat o incursiune in lumea gastronomiei moleculare, explicand rolul zaharului in alimentatie si efectele sale asupra creierului. A subliniat importanta unei abordari echilibrate in consumul de dulciuri, evidentiind legatura dintre dieta si starea de bine.

Designerul de interior Adela Parvu a vorbit despre efectul designului interior asupra starii de bine, indemnand participantii sa creeze spatii care reflecta valorile si personalitatile lor, mai putin influenta retelelor de socializare.

Psihiatrul Gabriel Diaconu a abordat un subiect personal, dar totodata universal – Sindromul Impostorului. El a prezentat impactul acestuia asupra oamenilor si a oferit strategii pentru recunoasterea si combaterea acestuia.

“Conferintele TEDxCluj inseamna accesul la perspectivele unor oameni care schimba cu adevarat domeniile in care profeseaza si chiar lumea. De 14 ani aducem astfel de specialisti si la Cluj, peste 26.000 de oameni participand pana acum la acest eveniment. Ne pregatim deja pentru editiile viitoare, cu promisiunea de a aduce si mai multe perspective si solutii la problemele complexe pe care multi dintre noi le intampinam”, a declarat Tudor Pasc, Project Manager TedxCluj.