Parcul eco de distractii al ASAP Romania va fi din nou la Electric Castle
3/35066
calendar_month 11 Iul 2023, 10:28

Un parc eco de distractii, construit in jurul colectarii separate si al upcycling-ului! Asta pregateste ASAP Romania (Armata Selectarii Atente a Plasticului), in parteneriat cu Lidl Romania, pentru toti cei prezenti la festivalul Electric Castle, care se va desfasura in Bontida, Cluj-Napoca, in perioada 19-23 iulie. 

Dupa feedback-ul primit anul trecut din partea celor peste 12.000 de participanti la activitatile din cadrul ASAP Recycling Park, ASAP Romania revine in acest an la festival cu si mai multe jocuri, workshop-uri si activitati pe teme de reciclare. Exersarea colectarii separate aruncand mingea potrivita in cosul corect, eliberarea celor mai multe PET-uri in spatiul de colectare, Tinta ASAP, Adevar sau Reciclare si Roata Reciclarii sunt doar cateva dintre jocurile pe care participantii le vor putea descoperi in acest an, zilnic, intre orele 12:00 - 20:00, distractie prin care vor putea castiga si premii din partea ASAP. 

Pe langa jocuri, organizatorii au pregatit si altfel de activitati inedite, participantii fiind invitati la sesiunile de Cap Hair sa-si decoreze coafura in mod creativ cu flori din hartie reutilizata si culori, in cadrul a doua sesiuni zilnice, intre 15:00-17:00 sau 18:00-20:00. 

Iar pentru cei ce au spiritul creativ in sange, dar isi doresc si sa afle mai multe despre un stil de viata cu respect fata de mediu, ASAP pregateste o serie de workshopuri de upcycling cu Alexe Popescu, designer si profesor la UNARTE. Aici, participantii vor invata sa-si faca un set de obiecte utile pentru festival si nu numai, dand astfel o noua intrebuintare plasticului. Isi vor putea confectiona singuri un suport de telefon, un portofel, o minge din PET-uri sau o sapca facuta dintr-un poster vechi, urmand un set clar de instructiuni pentru fiecare obiect in parte. Workshopurile cu Alexe Popescu se desfasoara zilnic, de miercuri pana duminica, in 9 sesiuni dedicate, de cate 30 de minute. Participarea se face pe baza de inscriere, in perioada festivalului, chiar la cortul ASAP Recycling Park.

„Experienta noastra cu tinerii ne-a aratat ca sunt constienti de impactul fiecaruia asupra mediului si mai responsabili decat alte generatii. Venim catre ei cu o activare creativa, care sa educe, dar sa si amuze, la un eveniment in care zeci de mii de oameni cu valori comune se strang si se simt foarte bine. Ne bucuram ca si respectul fata de mediu ii uneste si ne propunem sa avem interactiuni cu cat mai multe persoane care nu au aflat inca despre activitatea noastra”, a declarat Mihaela Tutunaru,  coordonator al programului ASAP Romania.

Pentru participarea din acest an din cadrul Electric Castle, organizatorii au refolosit cele mai multe dintre materialele create anul trecut special pentru ASAP Recycling Park. Astfel, prin exemplul propriu, ei isi propun sa aminteasca ce inseamna un comportament sustenabil.

Programul de distractii al ASAP Recycling Park si alte informatii despre jocurile din acest an, activitati si workshopuri, se vor regasi in perioada urmatoare, dar si in timpul festivalului, pe conturile de social media Facebook, Instagram si TikTok ale ASAP Romania. Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?