Nou spectacol imersiv la MINA: Cosmos - Descopera tainele universului
3/36330
calendar_month 13 Mar 2024, 14:57


MINA, singurul muzeu de arta imersiva din Romania, lanseaza pe 16 martie un nou spectacol, "Cosmos - Descopera tainele universului". Show-ul imersiv va oferi o incursiune captivanta si educativa in minunile cosmosului. Cu un focus amplu asupra Sistemului Solar si a cuceririlor umane in explorarea spatiului, acest spectacol, prezentat de Kaufland Romania, va purta publicul intr-o calatorie fascinanta printre planete, stele si alte corpuri ceresti. 

Un aspect special al acestui spectacol il reprezinta prezenta invitatului extraordinar Dumitru Dorin Prunariu, singurul si primul cosmonaut roman care a zburat in spatiul cosmic. Domnul Prunariu a facut parte din misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spatial „Intercosmos”. Imagini capturate in aceasta experienta uluitoare din spatiu vor putea fi vazute in cadrul show-ului imersiv pregatit de MINA.Fragmentele video de arhiva sunt extrase din filmul documentar romanesc de scurtmetraj Opt zile in cosmos, regizat de David Reu.

„Cu bucurie ne alaturam acestui spectacol captivant, care aduce in prim-plan minunile universului si realizarile umane in explorarea sa", a declarat Dumitru Prunariu. „Este o oportunitate minunata de a impartasi pasiunea mea pentru spatiu si pentru descoperirile care ne-au schimbat perceptia asupra lumii si Universului."

 Spectacolul „Cosmos - Descopera tainele universului" este o productie proprie MINA, creata si regizata de studioul Les Ateliers Nomad, cu coloana sonora realizata de Alexei Turcan. „Cosmos” va oferi o incursiune fascinanta in Sistemul Solar, prezentand detalii despre fiecare planeta, stea si alte corpuri ceresti. De la informatii despre structura si caracteristicile fiecarei planete pana la descoperirea undelor sonore produse de o gaura neagra, spectacolul va fi o sursa bogata de cunostinte si inspiratie.

Intalnire cu Dumitru Prunariu: Duminica, ora 11:30, la MINA

 In plus, copiii vor avea ocazia sa-l cunoasca pe cosmonautul Dumitru Prunariu duminica, la ora 11:30, la MINA. Acesta va fi prezent pentru a impartasi mai multe despre calatoria sa in spatiu si pentru a raspunde intrebarilor pasionatilor de explorare cosmica, atat mari cat, mai ales, mici.

„Cosmos - Descopera tainele universului” va fi prezentat la MINA incepand cu data de 16 martie si va rula pentru o perioada de 6 luni. Biletele sunt disponibile pentru achizitionare pe site-ul MINA, iar pentru mai multe informatii si detalii despre programare, va invitam sa ne vizitati pe minamuseum.com. Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?