Noaptea Muzeelor la MINA
3/36667
calendar_month 14 Mai 2024, 15:11


Galeria celor mai faimoase picturi din istoria omenirii

MINA, Museum of Immersive New Art, si MINA Pop Up invita publicul bucurestean si clujean la o expozitie inedita a celor mai celebre capodopere ale picturii universale, expuse in muzee renumite din intreaga lume, ce vor putea fi admirate in acelasi spatiu timp de o singura noapte, pe 18 Mai, atat la Bucuresti, cat si la Cluj. Alaturi de acestea, publicul va putea viziona si spectacolele imersive din agenda MINA si MINA Pop Up. 

Accesul se va face pe bază de bilete ce pot fi achiziționate la preț redus cu 50%. Acestea pot fi achiziționate online sau de la fața locului, în limita locurilor disponibile.

La București, publicul va putea vedea show-urile imersive “Van Gogh” și “Gustav Klimt”, prezentate de George. Inovatie BCR., disponibile cu același bilet la prețul de 25 de lei, precum și noul show lansat de MINA, “Dinozaurii - O călătorie imersivă  în lumea preistorică”, disponibil  la prețul de 15 lei.

La Cluj, în cadrul MINA Pop Up, biletul va asigura acces la “Galeria celor mai faimoase picturi din istoria omenirii”, precum și la spectacolele imersive “Gustav Klimt”, “Lumea Subacvatică” și “Inner Constellations”. Prețul biletului, în acest caz, este de 22 de lei.

Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli, Michelangelo, Diego Velázquez, Rembrandt, Claude Monet, Edvard Munch, Gustav Klimt și Van Gogh sunt cei care semnează picturile selectate în "Galeria celor mai faimoase picturi din istoria omenirii". Acești artiști sunt recunoscuți pentru contribuțiile lor remarcabile în diverse perioade și stiluri artistice, de la Renaștere la Impresionism și până la Expresionism.

Leonardo da Vinci este cunoscut pentru capodoperele sale precum "Mona Lisa" și "Ultima Cină", care reprezintă vârfuri ale artei renascentiste. Sandro Botticelli a creat lucrări iconice, precum "Nașterea lui Venus", care au devenit simboluri ale artei italiene din secolul al XV-lea. Michelangelo, prin "Tavanul Capelei Sixtine", a redefinit conceptele de frumusețe și geniu în artă. Diego Velázquez este apreciat pentru realismul său remarcabil, care se regăsește în pictura "Meninas". Rembrandt este celebru pentru abordarea sa unică în portrete și în scenele biblice, în timp ce Claude Monet este cunoscut pentru pionieratul său în Impresionism. Edvard Munch a creat lucrări emblematice precum "Strigătul", care a capturat emoția și anxietatea modernității.

"Van Gogh, The Immersive Show" nu este doar o prezentare digitală a lucrărilor de artă ale maestrului, ci o călătorie interactivă și emoționantă în universul său creativ, care îmbină tehnologia de ultimă generație și proiecțiile spectaculoase cu geniul artistic al lui Vincent Van Gogh. Printre operele pe care le veți putea admira în cadrul spectacolului imersiv se numără binecunoscutele "Noapte înstelată", "Autoportret", "Lan de grâu cu corbi", "Iriși", "Mâncătorii de cartofi", dar și opere din perioada de creație timpurie. Spectacolul este o producție proprie, creată și regizată de Iu studioul Les Ateliers Nomad și acompaniată de coloana sonoră semnată de Alexei Țurcan."Gustav Klimt – the immersive show" este o producție multimedia, care cuprinde 60 dintre lucrările pictorului simbolist, un arc în timp prin "Epoca de Aur", inspirată de stilul Art Nouveau și simbolurile bizantine. Se vor regăsi în cadrul show-ului opere expuse în muzee din toată lumea, precum "Doamna cu evantai", "Sărutul" și "Doamna în Aur", fiecare piesă fiind meticulos pusă în scenă 360 de grade, într-un spațiu de 7 metri înălțime. Spectacolul audio-vizual este realizat de studioul Aural Eye și producătorul muzical, Alexei Țurcan.

În cadrul MINA, în cel de-al doilea spațiu imersiv, va fi expus și noul spectacol imersiv "Dinozaurii - O călătorie imersivă în lumea preistorică". Acesta va fi disponibil, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, la un preț redus cu 50%, și anume de 15 lei.

Biletele se găsesc pe următorul link: https://specials.minamuseum.com. Pe 18 Mai, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, atât MINA cât și MINA Pop Up vor fi deschise publicului între orele 20:00 și 01:00.Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?