hit.ro  »  Stiri  »  Evenimente  »  Metamorfoza ultrabook-ului - Vezi cum arata viitoarele PC-uri portabile

Metamorfoza ultrabook-ului - Vezi cum arata viitoarele PC-uri portabile

calendar_month 10 Ian 2012, 16:59
Utrabook-urile sunt, in mod sigur, cele mai atractive PC-uri din gama portabilelor, iar incepand cu acest an ele vor cuceri consumatorii prin noile functii, aplicatii, design special si caracteristici tehnice. Ce "viziuni" au marii producatori din industriei asupra evolutiei ultrabook-urilor? Citeste si afla.
Ultrabook-urile prind viteza in cursa cu Apple care a castigat o cota de piata tot mai mare cu ajutorul lui MacBook Air. Intel vrea sa revolutioneze, insa, piata cu ultrabook-uri tot mai ieftine, care ofera o interfata imbunatatita.
Intel a prezentat inainte de CES 2012 conceptul Nikiski, prin care planuieste sa modernizeze interfata dintre user si ultrabook, potrivit Hardwarezone.com.
Panou tactil transparent
Noutatea conceptului Nikiski este asigurata in principal de panoul tactil transparent, asezat la baza tastaturii.
Atunci cand ultrabook-ul este deschis, panoul ofera functiile unui touchpad. Panoul poate recunoaste intre gesturile voite si atingerile mainilor in timpul tastarii, astfel ca nu va crea probleme utilizatorilor care isi mai odihnesc palmele pe el. La inchidere, acesta ofera posibilitatea de a interactiona cu ultrabook-ul fara initierea tuturor proceselor.
Panoul tactil transparent al conceptului Nikiski transforma o parte a ecranului intr-un ecran tactil, care ofera o experienta de tableta utilizatorilor grabiti. Conceptul Intel a fost creat folosind Windows 7, dar aparitia noii versiuni a sistemului de operare, mult-asteptatul Windows 8, ar oferi imbunatatiri semnificative interactiunii cu ultrabook-ul.

Control vocal
Intel vrea ca ultrabook-urile din generatiile urmatoare sa fie capabile si de control vocal. Compania a inceput un parteneriat cu Nuance Communications, dezvoltatorul aplicatiei Dragon Go. Chiar daca nu se compara deocamdata cu Siri, Dragon Go este o aplicatie care se lauda cu cel mai bun motor de cautare semantica pentru continut, controlat vocal.
Tehnologia va debuta in acest an, iar controlul vocal pentru ultrabook-uri va fi disponibil in noua limbi de circulatie internationala: engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, olandeza, japoneza si mandarina.
Dezvoltatorii independenti de aplicatii vor primi in acest an un kit de software de dezvoltare pentru a incepe lucrul la aplicatiile controlate prin voce pentru ultrabook.

Control prin gesturi
O alta noutate pentru ultrabook-uri este recunoastere gesturilor utilizatorului.
Intel a prezentat deja un joc cu o prastie, bazat pe prototipurile ce folosesc aceasta tehnologie.
Odata cu sosirea Kinect pe Windows 8, gesturile ar putea fi implementate mai usor, mai ales ca sistemul de operare Microsoft a fost creat pentru folosirea pe PC-uri si tablete.
Limitarile de grosime pentru ultrabook fac totusi dificila integrarea sistemului Kinect, motiv pentru care Intel continua dezvoltarea tehnologiei pe cont propriu.
Pana la lansarea urmatoarei generatii de ultrabook-uri, la CES 2012 au fost prezentate aproximativ 50 de modele diferite, toate cu o grosime mai mica de 18 mm si o greutate mai mica de 1,5 kg. 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?