hit.ro  »  Stiri  »  Evenimente  »  "Mai mult verde", "Sa mergem zilnic cu bicicletele", "Sa zambim mai des" - sunt mesajele trimise de romani in Copacul Dorintelor Comunitatii Sectorului 6

"Mai mult verde", "Sa mergem zilnic cu bicicletele", "Sa zambim mai des" - sunt mesajele trimise de romani in Copacul Dorintelor Comunitatii Sectorului 6

calendar_month 15 Nov 2023, 18:16


1500 de locuitori au lasat mesaje in Copacul Dorintelor Comunitatii Sectorului 6, in cadrul evenimentului realizat de One Night Gallery si co-finantat de Primaria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, in cadrul Proiectului Cultura 2023.

11 si 12 noiembrie au fost doua zile speciale pentru locuitorii sectorului 6 din Bucuresti pentru ca s-au putut bucura de o instalatie de arta digitala colaborativa marca One Night Gallery, disponibila publicului in Parcul Liniei. 

Copacul Dorintelor a fost o instalatie interactiva care a adus in acelasi loc sperantele si dorintele celor care fac parte din comunitatea Sectorului 6 al Capitalei. Proiectul co-finantat de Primaria Sectorului 6 al Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural European Sector 6, in cadrul Programului Cultura 2023, a fost foarte bine primit, cu 1500 de mesaje transmise de locuitori.

„Sa zambim mai des”, „Momente magice de bucurie si recunostinta”, „Sa fie zapada de sanius”, „Mai mult verde”, „Sa mergem zilnic cu bicicletele”, „Fericire pentru toata lumea si sa nu plece nimeni suparat” sunt doar cateva dintre mesajele primite. 

Acestea au sosit sub forma de sms pe un numar de telefon dedicat evenimentului. Mesajele au fost ulterior preluate pe un ecran animat inalt de 6 metri, unde s-au transformat in ramuri virtuale, proiectate in timp real si au putut fi vazute de toti cei prezenti in parc intre orele 11:00 si 22:00, atat sambata, cat si duminica. 

„Ne-am dorit sa scoatem oamenii din rolul de locuitori pasivi ai orasului si sa-i facem sa actioneze, sa-si declare liber dorintele si sperantele si sa apartina astfel comunitatii din care fac parte. Mai mult, sa-i determine si pe altii sa actioneze spre binele comunitatii. De aceea am adus laolalta publicul si artistii in cadrul unei instalatii participative care speram ca a fost, pe cat de inedita, pe atat de inspirationala”, spun fondatorii One Night Gallery.

Copacul Dorintelor Comunitatii Sectorului 6 este un proiect castigat de One Night Gallery - o platforma culturala si educationala al noilor arte prin tehnologii emergente - in cadrul Proiectului Cultura 2023.

Proiectul vine in intampinarea publicului dornic de experiente artistice de arta new media si a fost gandit pentru a activa audiente de toate varstele, dornice de manifestari artistice moderne, bazate pe tehnologie digitala. 

 

Sondaj

Ce placa video aveti?