hit.ro  »  Stiri  »  Evenimente  »  Intre 19 si 28 mai, Romaero Bucuresti va fi km 0 al artei contemporane internationale

Intre 19 si 28 mai, Romaero Bucuresti va fi km 0 al artei contemporane internationale

calendar_month 19 Mai 2023, 15:20
Start MoBU: program cultural interactiv pentru intreaga familie la cel mai mare targ international de arta contemporana din Europa de Est

• 5.500 mp spatiu expozitional si de vanzare de arta pentru 200 de artisti din intreaga lume si 40 de galerii, o expozitie intr-un avion, Pascal Bruckner in conferinta si pavilion cu 120 de lucrari ale lui Daniel Spoerri in valoare de 2 milioane de euro!

 • 50.000-100.000 de vizitatori de toate varstele, atat public specializat, format din colectionari, curatori, galeristi si artisti, cat si public larg, iubitor de frumos, sunt asteptati la MoBU.

Biletele s-au pus in vanzare pe mobu.art 

MoBU, cel mai mare targ de arta contemporana din Europa de Est, si-a deschis portile pe 19 mai pentru 10 zile pline de arta in toate formele ei actuale, conferinte, experiente vizuale, augmentate si interactive, in compania artistilor, a galeristilor, a presei si a zeci de celebritati din lumea culturala, media si digitala din Romania. 

22.000 de metri patrati la interior si in exterior, din care 5.500 mp spatiu expozitional si de vanzare de arta pentru cei 200 de artisti din pictura, sculptura, fotografie, arta digitala, street art sau realitate augmentata din intreaga lume si 40 de galerii de arta, o expozitie-eveniment a marelui artist de origine romana Daniel Spoerri care insumeaza 120 de lucrari, in valoare de 2 milioane de euro, conferinte valoroase sub titlul ”Etica, dragoste si politica” ce il vor avea cap de afis pe celebrul scriitor Pascal Bruckner, o expozitie intr-un avion si nenumarate lansari, ateliere pentru copii, sesiuni de live painting si live music, artisti care isi vor muta sevaletul in hangarul de la Romaero, toate si multe altele se vor derula in cele 10 zile de MoBU.

Programul evenimentului este detaliat pe https://mobu.art/ro/program.

 Expozantii sunt Daniel Spoerri, Artivive (23), Galeria de Arta Rotenberg – Uzunov (15B), Follow Art, Look! Gallery, Danuser & Ramirez Gallery, Studio Chappell (B), Galeria FormArt (11A), Galeria Romana (03, 04), Galeriile Cornel Florea (16B), Galeriile de Arta Alexandru Radulescu (12), Galeria HNK (14A), Iaga Arta Contemporana (02B), Kulterra (19, 20), MAMCO Pavel Susara (05B), Galeria Nemtoi (17), Andrei Romocean & Mihai Topescu (05A), Galeria Scemtovici & Benowitz (16A), Sineva—Arta Importanta (06A) , Galeria Strata (07B), Aliaj (Alert Studio, Atelier 030202, Etaj Artist Run) (09), Baraka Artist Run (22), Celula de Arta (10A), Galeria Dragoste (22), Fantom Gallery (22), MNTRplusC (22), 3D (Alfred Dumitriu, Giulian Octav Dumitriu & Vlad Dumitriu) (D), Adelina Simona Ionescu & Septimiu Capatana (13), Alina Cozma (02A), Eugen Raportoru (01A), Four ART (07A), Francisc Chiuariu (06B), Grupul Prolog (04), Artisti Independenti (Nicola D'Arco, Iuliana Gaga, Elian Bacila, Emilia Marinescu, Paula Craioveanu) (11B), Ioana Cristodorescu (01B), Irina Cristescu & Ioan Sbarciu (14B), Iulia Maria Deme (C), Ruxandra GP (26), Julius Horsthuis & Ben Lukas Boysen (21), The Time (Ion Cotenescu, Vivi Stoleriu) (21), Adistu & Moduler (21), Laurian Popa (08), Diana Serghiuta (08), Cosmin Moldovan (08), Manuello Paganelli (23), Sasha Meret (10B), Stefan Radu Cretu (24), Victor Teslaru (15A). Peste 200 de artisti sunt confirmati si isi vor prezenta lucrarile la targ, o lista actualizata poate fi gasita pe pagina de web a MoBU. 

Invitatul special la MoBU in 2023 este Daniel Spoerri, maestru in Eat Art si Nouveau réalisme, cu o expozitie personala de 120 de lucrari, intitulata Daniel Spoerri. A Moment for Eternity / Daniel Spoerri, O Clipa pentru eternitate. MoBU il recupereaza astfel pentru publicul roman pe artistul nonagenar de origine romana. Daniel Spoerri care are deja o reputatie internationala si face parte din istoria artei: Spoerri este prezent in colectiile MoMA (New York), Tate Modern (Londra) si Centre Pompidou (Paris), iar acum expune la MoBU. „Ii doresc acestei expozitii de la Bucuresti sa fie bine primita. Si sunt foarte incantat ca am aceasta expozitie, dar, din pacate, eu nu mai pot calatori. Va doresc toate cele bune!” este mesajul transmis de Daniel Spoerri cu ocazia deschiderii MoBU.Tot la MoBU se poate vedea si expozitia „in miniatura” intitulata Tender Aerials, gazduita intr-un avion din fata pavilionului expozitional. Cristina Iacob, autoarea textului curatorial, spune: „Tender Aerials aduce in prim-plan lucrarile lui Harry Guttman si Sami Briss, doi artisti romani de origine evreiasca asimilati de catre arta internationala, urmand un traseu similar cu cel al lui Daniel Spoerri, capul de afis al primei editii MoBU. Gazduita in spatiul recuperat al unui vechi BAC 1-11, expozitia deschide rampe catre spatiul artistic si stilistic, catre cautarile si aspiratiile a doi artisti ancorati in curentele artei internationale postbelice, exploatand totodata un univers simbolic si identitar foarte personal, la distanta intima a unei priviri tandre. Expozitia traseaza punti intre aici si acolo, acasa si lume, invitandu-ne sa reflectam asupra propriei noastre calatorii interioare, sensibilitatii si profunzimii umane prin intermediul a doi artisti ai diasporei care ne povestesc in egala masura despre melancolie si vitalitate”, incheie Iacob.

MoBU incurajeaza si sprijina artistii independenti din Romania si Republica Moldova cu o expozitie de grup intitulata Decolare/Take-Off cu: Ana Andronic, Otilia Cadar, Sergiu Chihaia, Bogdan Cazacincu, Deniz Constantin, Florin Ghergu, Eusebiu Josan, Razvan Leucea, Eliza Lupu , Liviu Mihai, Mihaela Nastase, Razvan Neagoe, Bogdan Pelmus, Magdalena Pelmus, Dan Piersinaru, Simona Daniela Tudose, Alexandra Ungureanu. De asemenea, MoBU va prezenta lucrari virtual augmentate pentru a oferi o experienta captivanta, originala, care este interesanta atat pentru cunoscatori, cat si pentru cei neinitiati in arta contemporana.

MoBU Targul International de Arta Contemporana Bucuresti este cea mai noua si impresionanta platforma de arta contemporana din zona Europei Centrale si de Est care expune impreuna galerii, spatii artist run, grupari de artisti independenti si artisti emergenti. Evenimentul vine ca un raspuns ferm adus pietei de arta in crestere, pune Bucurestiul pe harta internationala a pietelor de arta si raspunde asteptarilor unui public nou, avizat, interesat de toate aspectele mainstream din arta momentului si din jurul ei. 

Bilete si mai multe informatii despre eveniment:
        ◦ https://www.mobu.art/ 
        ◦ https://www.instagram.com/mobu.art.bucharest/ 
        ◦ https://www.facebook.com/mobu.art.bucharest
 

Sondaj

Ce placa video aveti?