hit.ro  »  Stiri  »  Evenimente  »  Galeria "Madrigal 60" verniseaza expozitia artistului Dan Palade

Galeria "Madrigal 60" verniseaza expozitia artistului Dan Palade

calendar_month 22 Mai 2023, 11:00
Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” și Centrul de Cultură Arcuș vernisează expoziția artistului plastic Dan Palade, cea de a șasea din seria aniversară Galeria Madrigal 60”.

Evenimentul va avea loc joi, 25 mai, de la ora 19:00, la sediul Corului Madrigal din Aleea Dealul Mitropoliei 11, București.

Expoziția va fi deschisă vizitatorilor în cadrul vernisajului, precum și în zilele de sâmbătă și duminică, 27-28 mai, 3-4 iunie, între orele 10.00 și 18:00. Accesul publicului este gratuit.

Artistul Dan Palade va expune în cadrul Galeriei „Madrigal 60” creații recente, realizate în timpul rezidenței artistice în cadrul repetițiilor Corului Madrigal, dar și lucrări selectate din colecția personală.

Prezente în numeroase expoziții personale și de grup, lucrările semnate de Dan Palade au o estetică influențată de avangarda rusă, ce a jucat un rol important în formarea sa profesională, conceptele preluate dezvăluind o viziune artistică matură a modernismului secolului al XX-lea. Un artist complet Dan Palade reușește să folosească toate mediile vizuale, pentru a-și expune viziunea în forme bine structurate, cu unghiuri grafice și aproape arhitecturale. Artistul construiește un conținut simbolic prin mixuri de texturii, suport textil sau colaj de hârtie, pigmenți așternuți în relief sau tușe suprapuse peste un fond care aduce o vibraţie cromatică bine timbrată.

Găzduită în superba vilă interbelică de pe Dealul Mitropoliei din București, Galeria „Madrigal 60” este un proiect sincretic, dedicat muzicii și artelor vizuale, realizat de Corul Național de Carmeră „Madrigal - Marin Constantin” în colaborare cu Centrul Cultural Arcuș în perioada martie – iunie 2023. Opt artiști plastici contemporani - consacrați sau aflați la început de drum - sunt invitați la repetițiile Corului Madrigal în cadrul unor rezidențe de creație, ce se desfășoară în spațiul încărcat de istorie al sediului ansamblului. La sfârșitul rezidenței, fiecare artist expune la Casa Madrigal lucrările create, precum și alte creații din colecțiile personale, pe parcursul a câte două weekend-uri consecutive.

Proiectul Galeria „Madrigal 60” se înscrie în programul aniversar care marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelență în muzică și diplomație prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanței artistice naționale, dar și al relevanței culturale și de imagine a României în lume. preprocess
 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?