Every Can Counts prezinta o noua editie International Recycling Tour dedicata Zilei Mondiale a Mediului
3/36803
calendar_month 29 Mai 2024, 10:29


Angajat sa promoveze un viitor mai sustenabil si sa incurajeze schimbarea pozitiva a atitudinilor si comportamentelor fata de reciclarea dozelor de bautura, Every Can Counts, program dedicat reciclarii anunta cea de-a patra editie a International Recycling Tour. Aceasta va avea loc concomitent in Romania si alte 15 orase din Europa, Brazilia si Emiratele Arabe Unite. Noutatea aceste editii este data de instalatiile de arta PixelCan, care aduc in atentia publicului animale pe cale de disparitie, atragand atentia asupra necesitatii actiunilor de mediu intr-o zi cu semnificatie globala – Ziua Mondiala a Mediului.

Campania dinamica de constientizare, lansata pentru a sarbatori Ziua Mondiala a Mediului, isi propune sa evidentieze importanta reciclarii dozelor de bautura in economisirea resurselor valoroase si atenuarea schimbarilor climatice. Prin reciclarea aluminiului, putem economisi 95% din energia necesara pentru a produce o noua doza din materii prime.

Programata sa inceapa pe 5 iunie si cu activitati care acopera weekendul viitor, aceasta campanie va avea loc in 16 orase din Europa, Brazilia si Emiratele Arabe Unite: Belgia, Brazilia, Republica Ceha, Franta, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Muntenegru, Tarile de Jos, Polonia, Romania, Serbia, Spania, Emiratele Arabe Unite si Regatul Unit. Ambasadori dedicati reciclarii, care preiau misiunea programului de a promova reciclarea dozelor de bautura consumate in afara casei, isi vor lua in spate rucsacii si se vor deplasa prin orase pline de viata, parcuri urbane, plaje populare si festivaluri, invitand oamenii sa-si recicleze dozele goale din mers.

In acord cu tema Zilei Mondiale a Mediului din acest an, care incurajeaza pe toata lumea sa devina #GenerationRestoration, International Recycling Tour 2024 prezinta si o declaratie vizuala indrazneata prin instalatiile sale PixelCan. In Romania, International Recycling Tour 2024 va fi marcat in data de 5 iunie, la Promenada Mall din Bucuresti, unde publicul este invitat sa ia parte la realizarea instalatiei PixelCan, prin care 1300 de doze din aluminiu vor fi integrate in instalatia PixelCan pentru realizarea instalatiei Monkey.

Creata din 1300 de doze de bauturi din aluminiu, aceasta lucrare de arta evidentiaza unul dintre cele patru animale emblematice – urs polar, tigru, testoasa de mare si cimpanzeu, care sunt amenintate sau vulnerabile din cauza degradarii ecosistemului cauzata de activitatile umane. Fiecare oras participant la International Recycling Tour va expune unul dintre aceste animale cu risc, incurajand oamenii sa se alature miscarii globale de restaurare si sa-si impartaseasca fotografiile pe retelele sociale.

In Romania, instalatia artistica PixelCan va fi completata de o serie de alte activitati dedicate constientizarii privind actiunile de mediu si reciclarea dozelor: expozitie cu tablouri si instalatii realizate din doze de aluminiu; ochelari VR care vor aduce audienta mai aproape de experienta reciclarii, urmarind o serie de materiale video; puzzle interactiv cu mesaje cheie despre reciclarea dozelor din aluminiu. Invitata speciala a evenimentului din Bucuresti va fi artista BiBi, cantareata, vloggerita si actrita, care se va alatura publicului pe 5 iunie, orele 11.00 - 13.00, la Promenada Mall, pentru o sesiune de meet&greet menita sa incurajeze audienta catre actiuni prietenoase cu mediul inconjurator.

Actiuni comune in 21 de tari din intreaga lume pentru reciclarea 100% a dozelor de bauturaPentru a mentine incalzirea globala sub 2°C si a evita efectele sale cele mai daunatoare, este necesara reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu aproape jumatate pana in 2030. Potrivit Natiunilor Unite, oprirea si inversarea degradarii terenurilor si oceanelor poate preveni pierderea a 1 milion de specii pe cale de disparitie. Restaurarea a doar 15% din ecosistemele din zonele prioritare poate reduce extinctiile cu 60% prin habitate imbunatatite.

Aceasta nevoie urgenta de decarbonizare si de reducere a amprentei de mediu a umanitatii se aliniaza perfect cu misiunea Every Can Counts. Programul functioneaza in 21 de tari, unindu-si fortele cu marci de bauturi, companii de gestionare a deseurilor, organizatori de evenimente si autoritati locale, pentru a da posibilitatea persoanelor sa faca diferenta prin actiuni simple, cum ar fi reciclarea cutiilor de bauturi. Numai in 2023, Every Can Counts a ajuns la 183,5 milioane de oameni din intreaga lume, ajutand la reciclarea a peste 55 de milioane de doze de bautura prin activari de evenimente si parteneriate.

„Viziunea noastra este sa atingem un procent de 100% in reciclarea globala a dozelor de bautura! Fiecare doza reciclata poate fi din nou pe raft in 60 de zile, iar campanii precum International Recycling Tour ne aduc cu un pas mai aproape de aceasta viziune, demonstrand puterea actiunii colective in crearea unei economii cu adevarat circulare in beneficiul oamenilor si al naturii.” spune David Van Heuverswyn, Director al Every Can Counts Global.

Lista completa a locatiilor participante la International Recycling Tour 2024:

Alcalá de Henares, Anvers, Belgrad, Brest, Bristol, Bucuresti, Budapesta, Bydgoszcz, Catania, Dubai, Dublin, Kotor, Praga, Rio de Janeiro, Haga, Salonic