Eveniment: Un faimos chirurg italian vorbeste medicilor romani despre inflamatia cronica silentioasa a intestinului
3/36341
calendar_month 18 Mar 2024, 12:18


Metode de tratament inovatoare pentru afectiunile sistemului digestiv

Bolile sistemului digestiv reprezinta, de peste un deceniu, a treia cauza de deces in Romania. Cresterea constanta a numarului de cazuri este confirmata de cea a consumului de medicamente destinate afectiunilor digestive, care, in 2022, au fost cele mai cumparate, dupa tratamentele pentru bolile cardiovasculare. Printre principalele cauze ale acestor afectiuni se numara, potrivit specialistilor, inflamatia cronica silentioasa a intestinului. Medicina integrativa a reusit, aici, sa ȋnregistreze performante notabile prin protocoale naturale, non invazive, care pot restabili echilibrul florei intestinale si al organismului. Dr. Riccardo Annibali, chirurg si promotor al abordarii integrative, vine la Bucuresti pentru a vorbi medicilor romani despre cele mai noi metode de diagnostic si tratament ale microbiomului. 

,,Tratez ȋn jur de 1.000 de pacienti pe an, aproximativ 500 pentru probleme gastro-intestinale superioare si inferioare si 500 pentru probleme coloproctologice, cu o medie de 100 de operatii colorectale pe an. Protocolul meu pentru disbioza este eficient la aproximativ 85% dintre pacienti in 3 luni. Datorita evolutiei tehnologice, microbiomul a devenit, ȋn ultimele doua decenii, parte integranta si centrala a stiintei medicale moderne. Modificarea sa poate contribui la dezvoltarea mai multor afectiuni, precum boala inflamatorie intestinala, boala diverticulara, boala celiaca, tulburarile de interactiune intestin-creier, tulburarile neuropsihiatrice si metabolice. Consider ca este important ca practicienii sa cunoasca si sa utilizeze noile instrumente de diagnostic si tratament. Participantii la seminarul meu din Bucuresti vor avea ocazia sa isi extinda cunostintele, sa afle rezultatele ultimelor cercetari in microbiota, disbioza, impactul acesteia asupra corpului si bolile asociate, precum si potentialul inovator de biomodulatie”, spune Dr. Riccardo Annibali. 

Potrivit Uniunii Gastroenterologice Europene, milioane de persoane se confrunta anual cu un risc crescut de aparitie a afectiunilor digestive cronice. Romania nu face exceptie – tara noastra ocupa locul patru in Europa la morbiditatea prin boli digestive. Pentru a veni in sprijinul pacientilor si medicilor romani care cauta noi metode de tratament, Dr. Riccardo Annibali, chirurg si promotor al abordarii integrative in acest domeniu, va sustine in perioada 22-24 martie, in Bucuresti, un eveniment in cadrul caruia va prezenta cele mai noi si eficiente metode de tratare a afectiunilor sistemului digestiv. Printre acestea se numara si tratamentul inflamatiei cronice silentioase a intestinului, principala cauza a numeroase boli gastro-intestinale si a altor probleme ale sistemului imunitar.

„Dr. Riccardo Annibali este o somitate recunoscuta in tratamentul afectiunilor gastro-intestinale. Numeroasele sale specializari in domeniul chirurgiei minim invazive, colorectale si proctologice, precum si in tratamentul bolilor inflamatorii cronice ale intestinului, realizate in Statele Unite si Europa, il recomanda ca un specialist de prima mana in acest domeniu. Faptul ca dr. Annibali ofera consultatii in cadrul QUANTICA720° este o reusita importanta pentru clinica noastra, dar mai ales pentru pacientii din Romania, care pot avea astfel acces la cele mai moderne si eficiente metode de diagnosticare si tratament. De asemenea, conferinta si seminarul pe care le va sustine reprezinta o oportunitate profesionala pentru medicii romani, care beneficiaza astfel de posibilitatea de a aprofunda metode inovatoare bazate pe planuri de tratament personalizate, adaptate nevoilor fiecarui pacient”, a declarat Bogdan Prajisteanu, fondator si CEO QUANTICA720°.Dr. Riccardo Annibali a studiat medicina la Universitatea din Milano si a obtinut o bursa in chirurgie colorectala la Universitatea din Göteborg, Suedia, in 1992. Un an mai tarziu a urmat o alta bursa in chirurgie laparoscopica la Universitatea Creighton, Omaha, SUA, si inca una in Sectia de chirurgie videolaparoscopica a Spitalului Samaritano, Goiania, Brazilia. Dr. Annibali a fost responsabil pentru Centrul de colo-proctologie al primei clinici chirurgicale a Universitatii din Milano, in cadrul caruia a acumulat o vasta experienta in tratamentul bolilor inflamatorii cronice ale intestinului si al cancerului colorectal. Medicul s-a specializat si in domeniul gastroenterologiei si endoscopiei digestive, atat in Italia, cat si in SUA, in cadrul Mayo Clinic.

Dr. Annibali are la activ numeroase premiere chirurgicale, dar si studii si cercetari inovatoare in domeniul herniei laparoscopice. Medicul a creat un protocol de tratament pentru disbioza fermentativa – o problema medicala frecventa in zilele noastre, generata de consumul excesiv de carbohidrati, drojdie si produse lactate –, cu o eficienta de peste 80% in doar trei luni.

Dr. Health MasterClass, conferinta si seminar pentru medicii din Romania

Dr. Riccardo Annibali va sustine in Romania, in perioada 22-24 martie, un MasterClass destinat medicilor, dar si pacientilor. Evenimentul este organizat de clinica de Medicina Integrativa QUANTICA720°, singurul partener roman al clinicii elvetiene Biomed Sonnenberg, fondata de Prof. Dr. Thomas Rau.

In cadrul primei zile a evenimentului (22 martie), Dr. Annibali va sustine o conferinta publica in care va aborda teme de actualitate, precum inflamatia cronica silentioasa a intestinului, protocoale de medicina integrativa pentru disfunctii gastro-intestinale, colon iritabil, colita ulcerativa, intoleranta la histamina, reflux gastroesofagian, balonari intestinale si boala Crohn. In cadrul celei de a doua zi a MasterClass-ului (23 martie), Dr. Annibali va tine un seminar specializat, care va oferi medicilor posibilitate de a intra in detalii practice ale unor subiecte cheie, precum hidrocolonoterapia si alte metode de tratament. Conferinta va avea loc la Hotel Leonardo (Calea Victoriei 166) din Bucuresti si seminarul va fi sambata, 23 martie la sediul clinicii Quantica720°, din strada dr. Iacob Felix 49, etaj 3. 

Tot pe 23 martie, dar si in ziua urmatoare, Dr. Annibali va oferi consultatii medicale pacientilor romani, in clinica de Medicina Integrativa QUANTICA720°.

22.03 - Conferinta publica: 9:30 - 18:30 (Hotel Leonardo)
23.03 - Seminar medical specializat: 09:30 - 13:30 (Clinica Quantica720)
23.03 - Consultatii medicale: 14:30 - 18:30 (clinica de Medicina Integrativa QUANTICA720°)
24.03 - Consultatii medicale: 10:00 - 16:00 (clinica de Medicina Integrativa QUANTICA720°)

Mai multe informatii despre eveniment, inscrieri si participare gasiti aici: https://www.quantica720.ro/page/dr-health720